Tänään käytiin Oulaisisa mutka, velipojalla hakeen Ruotsin paketti, ku serkku oli laittanu häälahjan velipojan mukana tulemaan, ku ne kesällä sielä kävi. Samalla reissulla Tokmannilla ja sieltähän tarttu mukaan kolme kerää vanhaa Nallea ja viis kerää Karusellia. Molemmat kympin satseja. Jos tuosta Karusellista sais sen pyöreän liivin, joka Novitasa oli. Puroa en halua, ku se pitää pestä käsin, ei kiitos.

Sit yks tunnelmakuva saunasta yheltä illalta, ei saunailta, siks ei kynttilöitä oo palamasa, vain nuo aurinkokennovalot. Ne oli alunperin maasa, mutt sit isäntä siirsi ne tuohon aitaan ja ne on tosiaan paremmat niin. Alhaalta ei saanut valoa riittävän ylös nousemaan.

Isäntä tuosa alkaa pakkaamaan laukkua lähtöä varten. Huomena kyyti tulee noutamaan ennen yhtä ja sit alkaa ensimmäinen lentomatka häämöttää. Sehän kerkee sen matkan tekeen neljästi aina yhteen suuntaan, ku vaihtoja on sen verran monta. Heti kerralla viedään lentopelot.

Oulaisten matkalla alotin uusia sukkia ihan vaan matkakutomuksena. Ne sukat mahtaa valmistua hitaasti, ku ei oo noita ajeluita pahemmin harrastettu viime aikoina. Villatakki on menosa takakappaleen puolella ja sen vois saada vaikka viikonlopun aikana valmiiksi, jos ahkera ois.

Keskiviikkona onki tiedosa myöhänen iltatuuri, ku tehhään se hintojen muutos illalla valmiiksi aamua varten. Ollaanpahan viisaampia ens vuotta varten, kauan siihen menee, ku ny harjotellaan illalla ja sit ens kesänä todennäkösesti tehhään se aamulla, ennen ku kauppa aukeaa. Ei se lopunperin voi montaa tuntia viedä, ku sen järkevästi tekee. Jokaiselle oma hyllyväli ja mennesä vanhat laput pois ja tullesa uudet laput tilalle. Se tulostaminen ja lappujen repinenhän siinä kova homma ennakkoon on. En oo varma, saako niitä lappuja etes maanantaina vielä tulostettua, toivottavasti etes tiistaina, ett on sit kaikki ihan valmiina keskiviikko iltana.