Kylmä yö takana. Yli 14 astetta ollu yöllä pakkasta ja aamulla kans vielä oli yli 13 astetta. Pitkään aikaan piti näin aamusellaki alkaa pitään tulta. Riittäny yhesti päiväsä lämmittää ja se on yleensä tehty iltasin. Vaan niinhän sitä luvattiinki, kylmiä öitä. Vielä voi vaikka pakkasennätykset rikkoontua tälle talvelle.
Vaihteeksi pääsiäinen tämmönen, yleensä saanu varautua kumpparikeleihin tai melkein kesäkeleihin, ku kokolla on käyny. Nytki kokko näkyy valmistuvan tuohon melkein tiehaaraan. Saapa nähä, miten siinä väkiä sit lauantaina.
Tuon lämmityksenkään takia ei taideta mihinkään kauemmaksi lähteä. Ei kehtaa kossin huoleksi kaikkea jättää. Saapahan seki vähä lomaa pitää koulun välillä. Ei kuiteskaan kesälomaakaan voi kauheesti pitää, jos meinaa taas isännän työpaikalle mennä kesäksi. Jos kesä-heinäkuun on sielä, niin elokuusa kerkee sit jonku lomapäivän pitää. Aiko kuiteski tienata vähä ajokortti ja mahollisesti autorahaa. Vaikka välisä jo meinas, ku oli puhetta vakuutuksista ja verosta, ett ei taija omaa autoa vielä laittaa, jos meijän autoja saa käyttää. Ja ihan järkevä päätös, eiköhän nuo autot nyt toistaiseksi riitä meille. Ei kuiteskaan kannata omalla autolla pojankaan koulusa kulkee, ku linkku kulkee ja siihen saa sen matka-avustuksen. Omaan autoon ei varmaan sais. Meijän kossi on kyll ihan järki jätkä. Ei ois muutama vuosi sit uskonu, kuin järkevä siitä vielä tulee. Vielä, ku tytön saa tuohon helpompaan vaiheeseen, niin avot. Kyllä on elämä ihanaa. Vähä viitteitä taas vaihteeksi tytön kasvusta aikaseksi. Toivossa eletään, jospa tuo murkkuikä alkas helpottaa.
Aamulla, ku vein tenavat kylille, käytiin tytön kans Inkan haudalla. Mähän en ollu vielä kertaakaan käyny sielä, tyttö kyll melkein joka päivä. Sielä oli monta palavaa kynttilää ja kukkia oli kans tullu eilen. Ystävänpäiväkirjekki vielä oli yheltä ystävältä. Itku tuli silmään, ku sitä luin. Kyllä ne muistaa varmaan lopun ikäänsä.
Mikähän näitä tämän päivän nuoria neitejä ja naisia vaivaa. Taas lehestä sai lukee Mia Permannon kuolleen. Ja vasta vähä ennen Mandi Lampi kuoli. Mä tykkäsin tuosta Miasta sillo, ku se oli Idolsisa. Tykkäsin sen persoonasta ja sen tyylistä laulaa. Harmittelin sillo sitä, ku se ei päässy siihen finaalin, mutt sit se valittiin mustana hevosena siihen. Siitä ois voinu vielä tulla jotain. Mutt ei sit tuukkaan. Ei sitä ikinä tiedä, millon on kenenki vuoro näköjään. Todetaan jälleen kerran.