Ny on alkanu työloma. Eilen meniki töisä yheksään asti, ku inventoitiin. Vaikka menin tuntia aikasemmin töihinki, ettei tarttis kauheen myöhään illalla olla. Ei paljo auttanu. No ny on kuiteski lomaviikko edessä.
Tänään käytiin Kärkkäisellä osteleen vähä kukkasia terassille. Samalla hain lisää virkkuulankaa, ku ei nuo kolme kerää riitä mihinkään. Ostin toiset kolme kerää lisää.
Rippijuhlakutsut laitoin kans, tylsästi tekstiviestinä. Onpahan neki laitettu.
Huomena alotan sit kuistin siivouksella, ku saan tytön vietyä aamulla leiripaikkaan. Sinne kertyny jos mitä, talven aikana. Ja saa ikkunatki sisäpuolelta pestyä. Sitte päivä kerrallaan eteenpäin. Suunnittelin siivoavani yhen huoneen kerrallaan, siis ilman lattioita. Perjantaina tai lauantaina sit ne lattian siivoukset kaikki kerrallaan.
Poikaki sano tuosa yks päivä, vieraillu varmaan marttaliiton sivulla, ett ei ne vieraat kaapeihin kattele, turhaa siivoot niitä. Eikä ne kuulemma sinne meekkään. Viisas jätkä. Mistä lienee kuullukki moista. Eihän vara venettä kaada kuiteskaan.
Eilettäin isäntä oli kääntäny pottupellonki ja istuttanu pottua ja sipulia. Siemenpottuja ei vaan ollu kovin paljo, joten tänään ostettiin kaupasta vähä lisää. Saahaan kesän uudet potut omasta maasta.
Oli myös petsannu ja lakannu meijän entisen ruokapöydän ulkona ja siitäki oli tullu, ku uus. Ny se on vaan terassipöytänä. Ja sen tuolitki pitää käsitellä vielä. Samoin pitää vielä toinen pöytä ja penkit käsitellä. Jospa sitä kolmella pöytäryhmällä rippijuhlat veis läpi. On sit vielä kaks sohvaa istumapaikkoina ja jos hätä tulee, niin muoviset puutarhakalusteet, joita on kahet. Nyt ei puutu muuta, ku hyvä ilma ens sunnuntaille, ett voi ylipäätään ulkona olla.
Tänään ollu mahtavan lämmin päivä, vaikkei aurinkoa oo näkynykkään. Saa nähä, puohaako se vielä ukkosta. Muutaman tipan vettäki antanu. Sais kyll sataa ja kunnolla, vaikkapa yön ajan. Siitepölyä aivan kauheesti ilmasa. Ja joka paikkaan se tunkee.