Juu, kiirettä on pitänyt. Vieläki on ulkoeteinen siivoamatta ja tilaa en oo saanu kaapille tehtyä. Kaks päivää pessy aamut pyykkiä hullunlailla. Kaapeihin ei mahtuneet enää kaikki verhot ja pöytäliinat, joten ne on saaneet myyntipaikan huutiksesta. Sitä mukaa, ku oon kerinny kirjottaa ne sinne, on suunta ollu pyykkikone, osa tullu jo takas kuivana ja puhtaana ja sit ovat päässeet laatikkoon oottaan uutta omistajaansa. Virkattuja verhojaki saa jopa lähtöpassit. Vaan vielähän noita jääki.

994755.jpg

994756.jpg

994759.jpg

994760.jpg

Tällaisia tullu tuosa vuosien varrella tehtyä. Ja näille nyt uus koti hakusesa.
Huomenta suomesa on ny aamulla ollu vieraana runoilija Heli Laaksonen, sillä on sit mahtava murre. Mä aina kuuntelen korvat höröllä hänen puhettaan, ku tuo raumanmurre on aivan mahtavan kuulosta. On se tosi, ett täsä Suomen maassa on monta hienoa kieltä.


Jatkuu...klo 11.53

Nyt on viimenen koneellinen pyykkiä tälle päivälle koneesa pyörimäsä, kohta saa narulle ne ja sit ei enää tälle päivälle pyykätä, ku ei mahu enää kuivuun mihinkään. Kengät kerätty ulkoeteisestä laatikoihin. Muutama silmukka kudottu, mutt kas kummaa, huomasin yhden reiän taas puuttuvan ja eiku purkuhommiin. Paska juttu. Koko viikolla ei oo varmaan kerinny kymmentä kerrosta kutoa ja sit tämmöstä.

Jatkuu taas...klo 17.32

Nyt on kaappi uudella paikallaan ja täytettynäki jo. Totesin jälleen kerran, mistä ihmeestä tuota tavaraa riittääki????
Tyttö valmistautuu lomanalkudiscoon lähteen. Viedään sit sunnuntaina hänet Raaheen kaverilleen, joka oli täälä kesällä. Ja haetaan vasta ens lauantaina. Siskon mies kyseli poikaa hanslankariksi ens viikoksi omille mökkirakennuksilleen. Saas nähä, tuleeko meille kaksistaan-viikko isännän kans. En pistäs kyll vastaan. Vaikka töisähän se suurimmaks osaks menee.
Meillä on tosiaan täälä ens viikolla syyslomaviikko koululaisilla. Katkasee vähä niiden normirytmiä, vaikkei taida paljo pojan kohalla vaikuttaa, jos töihin lähtee.
Kutomisetki sain purettua ja eteenpäinki jo päässy. Just etin kolmannen kerän huivia varten. Kaikki neljä pitää siihen kutoa, ennen ku valmistuu. Ja hitaastihan tuo on ny edenny. Vaan nyt otetaan takas korkojen kera.
Kaupasa pitäs lähtä vielä käymään ja sit saa rentoutua illaksi, huomena töihin puoli yhdeksi. Onki lyhyt päivä, ku päättyy sit kuudelta. Niin tänäänhän oiski ollu lakkopäivä, jos se ois toteutunu. Mulla se oli järjestetty vapaaksi.