Ystävän yllätys-sukat valmistu eilen illalla. Samalla siinä päättelin hänen puolisonsa sukat kans. Ny neljät valmiit sukat oottaa laatikosa ja yhet keskeneräset (kummipojan) toinen sukka on puikoilla, toista en vielä kerinny alottaa. Kelpaavat hyvin ens viikon matka-ajelu neuleeksi sille aikaa, ku en ite aja. Jatkoinki sit kevätpäiväntasaushuivin tekoa. Sitähän en oo tehnykkään ny kohta pariin viikkoon. Ja meinas olla vähä hakusalla se kohta, misä oon menosa. Löyty se kuiteski.

Ny tuosa pöydällä kiusaa mallit kahteen keijutyöhön. Joka kerta, ku tähän tuun, niin aina ne nään ja ois kauhee hinku alottaa pitkästä aikaa ristiinpistely. Haaveilen niistä jonkunsortin punasena. Isäntä, ku oli ostanu tuota kirsikanväristä maalia purkin, saunan aidan kukkasia varten, niin siinä ois hyvä kehysten väri. Pitää tehä niitä näköjään joka toinen vuosi vaan, niin saa aina kaks samanväristä kerralla. Ei kuiteskaan muista edellisten keijujen värinumeroita, niin noin varmasti tulis parit.

Asia, jonka oon unohtanu mainita, oli se, ett tyttö pääsi sinne Kalajoelle kouluun. Paras vaihtoehto noista koulujutuista toteutu.