Nyt ei pääskyset enää vaivaa, ainakaan terassilla. Ei ne mun viritykset mitään auttanut, tai autto ehkä sen verran, ett hidasti lintujen tahtia. Isäntä oli sitt eilen iltasella virittänyt kattoon ressun, nyt ei linnut enää pääse sinne.
Niinhän siinä sitt kävi, ett lentsu pukkas päälle. Eilen illalla oli jo tosi huono olo, ku töistä tuli ja pukkas vähä lämpöäki päälle. Tänään olin kuiteski normaalisti töisä ja nyt olo on ihan kohtuullinen, mitä ny ryvittää kauheesti ja vähä meinaa nokkaki vuotaa. Keuhkoputki on aika kipeä. Jospa se siitä saunasa helpottas parin siituraisen jälkeen.
Onki just ulkosauna lämpiämäsä. Mielenkiinnolla ootan, tuleeko sieltä lähtö kesken kaiken. Ampiset rakentaneet kans tieten pesänsä välikatolle ja niillähän kuumat paikat tulee ny. Sisälle niiden ei pitäis päästä, ku se tervapaperiki on paneelin alla, mutt saa nähä.
Poika käytiin viemään riiuulle Jossun luo, tulee sitt huomena kotia nurtsin leikkuuseen. Tänään oli käyny työpaikallansa leikkaan koulun jälkeen.
Pojan toikkari oli ihan hyvä näin viimeseks viralliseks. Toivottavasti pääsee sillä Kalajoelle raksalinjalle. Tytön toikkari oli sit aivan muuta. Pitääki syksyksi keskustella sille paikka sinne erityisluokalle. Tai ei se enää tänäpäivänä mikään erityisluokka ole, mutt kuiteski, ett saa vähä yksilöllisempää opetusta. Sille ku aina ollu vaikeita nuo lukuaineet.
Oli taas jotku tempasseet, Anttilanrannan grillikota oli pitäny polttaa. Voi että, mua sieppaa tommoset tollot, jotka yhteiseen käyttöön tarkotettua tuhoaa. Aina pitää tehä ilkeyttä. Seki kota oli kaikkien käyttöön tarkotettu, jokainen sai mennä paisteleen sinne makkaraa, millon halus ja kaikkea yhteistäki toimintaa sielä järjestettiin. Eikä sekään kerinny olla pystysä, ku vuoden. Lehestä luin, ett uuden aikovat rakentaa tilalle, vakuutus kuiteski korvas vahingon.
Lehestä luin kans, Vieskajärvellä tiputettu joku linnun pönttö, jossa asukit, veteen. Kaikkea sitä pitää tehä. Siinäki vanhempi mies tehny omaksi huvikseen kylään uimapaikan ja sieläki on keritty tehä vaikka mitä, sahattu venettä kahtia, hajotettu grillipaikkaa ja vaikka mitä. Kohta kai se paikkaki suletaan vierailta, ku koko ajan jotku tekee ilmeyttä. Harmi sinänsä, siinä menis kylän paras uimapaikka.
Nyt saa valitukset loppua ja lähenpä saunaan.