Äsken soi puhelin ja katoin, ett vain numero, meinasin etten vastaa, ku tajusin, ett se on kunnan numeroita. Kuulin vaan, ku sanottiin yläasteelta, siinä vaiheesa mielesä jo, mitä sielä on tytölle sattunu. Siks open nimi jäi aivan varjoon. No, ei mitään sellasta. Tytöllä on iänkaiken ollu noita oppimisvaikeuksia, ny on sit vaarasa, ett uskonnosta ja historiasta tulee nelonen. Yritetään täsä vaiheesa tukiopetusta ja ysillä sit mukautettuna lukuaineita ja matikka. Seiskalla jo keskustelin reksin kans tytön jutuista ja myöhemmin erityisopen kans. Tyttö vaan siinä vaiheesa pisti niin kovasti kampoihin, etten väkipakolla ruvennut sitä mukautettuun opetukseen laittaan. Vaan ny on totuus eesä. Laittelin sit tytölle viestiä, ett soittaa. Soittiki samantein ja puhuttiin asiasta. Toistaiseksi meni ihan okei. Jatkoa kahtotaan, kuin alkaa kampeemaan vastaan. Muutenkaan tyttö ei oo varma, mitä joskus haluaa tehä ja mihin kouluun mennä, ehotin sit, ett jos ens keväänäkään ei vielä oikein tiedä, niin hakis kymppiluokalle. Sielä vois vielä parantaa toikkariaki ja sais sen vuoden lisäajanki. Kymppiluokka on kuiteski koko yläasteen kertausta. Lähimmät kymppiluokat on Kalajoella ja Raudaskylällä. Ite aikanaan kävin sen, ku oli viimestä vuotta kokeilusa. Sillo aikaan puhuttiin, ett jospa siitä tulis pakollinenki, ei oo tullu, ainakaan toistaiseksi.
Aamulla oli Larivaara tanssiopensa kans Huomenta Suomesa. Oli kuulemma loukannu ohjelmantekijöitä, lähtemällä lähetyksestä melkein samantein. Siis häh? Sano tänään, ett jos hävinneeltä jääkiekkojoukkuepelaajalta kysytään heti pelin jälkeen, miltä ny tuntuu, niin ei vastaus voi olla korrekti. Hän oli livistäny vain tästä syystä. Mäki kyll kiukusta kiehuin sillo sunnuntaina, miten voi suomalaiset olla noin pattipäistä kansaa, ett Kanki-Kaikkosen antavat jatkaa. Ei ny olla eduskuntavaaleisa. Siinä on kyll mies vailla vertaa tanssitaitonsa suhteen. Tuskin Taiveahokaan niin paljo sinne soittelee, ett Kaikkonen sielä pysyy hamaan loppuun asti. Kerenny jo monta kertaa miettiä, ett parempi, ku vaan tuomarit päättäs. Jos suomalaiset on noin toopeja, etteivät nää, ettei se tyyppi osaa tanssia. Ens sunnuntaina sen on jo pakko tippua.
Täälä on taas talvi, keväästä ei oo tietoakaan. Lunta tuli eilen sen verran, ett maa valkeana ja pakkastaki on ollu, ett pysyyki toistaiseksi maasa. Sääli niitä, jotka viime viikonloppuna vaihtovat kesätossut autoihinsa. Näillä leveysasteilla ei kannata rattaita vaihtaa juurikaan ennen vappua. Eilen illalla, ku tulin töistä, Savelan risteykseen asti oli ihan liipallaan, siitä tänne päin vähä enempi lunta tiellä, niin ei niin liukasta.