Ny on jo tosi väsy olotila. Onneks viikko on pulkassa töitten osalta. Ny on kolme päivää menty tukka putkella aamu kuudesta asti. Joka päivä ollaan käyty puolukasa töitten jälkeen, tänäänki vielä mennään. Eilen en jaksanu enää illemmalla kirjottaa tännekkään.
Eilen oli tytön testien palautepalaveri. Ja olihan sielä vieläki testit päin sitä ihtiään. Psykologi laittaa vielä mustaa valkoselle sopimuksista, jotka menee sivistystoimenjohtajalle ja rehtorille. Jätettiin kaikki avoimeksi silleen, ett niitä voi tarpeen mukaan muuttaa. Tarvittaessa siis mukautetaan aineita, jos on nelosvaaraa. Historia/yhteiskuntaopin ope on jo tehnyt omat päätöksensä ja vetää tyttöä mukautetusti. Yhteiskuntaopin kirja onki tytöllä erilainen ja kun mä sitä kattelin, niin pidin sitä erinomaisena. Siinä on kaikki selitetty lyhyesti ja ytimekkäästi, ilman mitään ylimäärästä pliirumplaariumia. Ei tartte sadan sanan joukosta hakee niitä kolmee tärkeetä sanaa. Sanoinki sen sielä palaverisa, ett siihen olin erittäin tyytyväinen.
Niin että, eiköhän tämä tästä ja tyttö selviää yläasteen sit vielä kunnialla ja pääsee ens syksynä johonki toiseen kouluun, jossa voi myös kans jatkaa aineita mukautetusti, jos on tarvis.
Sit se työasia. Eilen oli tullu puhelu oudosta numerosta jo ennen ku töistä pääsin, mutt ku ei ollu aikaa sillo soitella takasi, ku oli kiire sinne palaveriin. Sama outo numero oli soitellu myös palaverin aikana. Kotia, ku pääsin soittelin sit siihen. No, töitä tarjottiin, mutt ku vaan kassalta ja siihenhän en etes alunperin halunnukkaan yksistään. Niinpä kieltäydyin tehtävästä. Eli jatkan entisesä paikasa ainakin toistaiseksi. Uutta työtä haen taas, ku sopivaa on avoinna. Nyt kuiteski tietää, ett on se vielä mahollista saada uus työpaikka. Enkä ookkaan ehkä liika vanha.
Tytön kaveri Paukku tulee tänään taas Raahesta kylään viikonlopuks. Tukanvärjäystä tiedosa tytöllä, ku ens viikolla on luokkakuvaus. Mutt ny huolehtivat kavereittensa kans värin, niin mun ei tartte huolehtia siitä. Värin toin vaan kaupasta, ku töistä pääsin.
Me lähtään kohta isännän kans mehtään ja käydään vielä viikonlopunki aikana. Sunnuntaina viedään marjat pois ja sit tää homma riittää. Ens viikolla ei oltaskaan päästy, ku kahtena iltana vaan, niin ei enää kannata.