Ny on käyty Ruotsin puolella ja ny puhutaan hoono Soome. Olihan sielä ja vaikka mitä. Ikean touhu oli aivan ihmeellistä, siis asiakkaat...puoli tuntia ennen kaupan avautumista, ihmiset oottaa oven takana kärryineen, kuka pääsee ensimmäisenä. Vaikutti lähinnä siltä, ett sieltä varmaan tavaraa loppuu, jos ei kerkee heti. Ei silti, oltiin meki kaupan pihalla jo sillo, ku ei muistettu enää, ett se aukee vasta 11 suomen aikaa, paikallista aikaa kymmeneltä. Ja olihan se valtavan kokonen putiikki ja tavaraa laidasta laitaan, tarpeellista ja tarpeetonta. Mutt kyll sinne rahaa sai uppoon, vaikka kaikki oli miten halpaa tahansa. Meillä meni sinne yli 170 euroo, tytölläki yli 40 euroo. Ostelin pyyhkeitä, neljä kaitaliinaa pöydälle poikittain käyttöön, suihkuun saippuapullotelineen, kattilan, paistinpannun, isännälle eväsrasioita ja autoon saatiin verhotangot hyttiin, ett saadaan sinne ny kunnon systeemit verhoille näköesteeksi. Sit tällasen patterikäyttösen "kristallikruunun"

1693282.jpg

Lisättiin siihen pari helmistä kaulaketjua ja kaks "kristallista ketjua, jotka ostettiin takastullesa Glitteristä Zeppelinistä. Vielä pitäs askarrella surrilangasta ja helmistä jotain lisää.
Käsitöihin liittyvää sain kans

1693275.jpg

Nää Ruotsin puolelta, jättikerät lankaa, siis 200 g / kerä. Kruunuina maksovat 55 / kerä eli euroina vähä yli 6. Mun mielestä tosi halpaa. En kyll tiijä, mitä niistä tulee, mutt eiköhän se selkiinny joskus.
Ja toinen jutska on tää

1693273.jpg

Pöytäliina, siis aivan valmis, mutt siihen voi pistellä. Oli vielä 40 % alesa. Eli hintaa jäi 33,80. Pidin sitä halpana, ku jos oisin tilannu kankaan, sitä en ois saanu 40 egellä ja sit se ois pitäny ommella. Ja hardanger reikeleitä en ois osannu etes tehä siihen, ny neki on valmiina. Joskus sit tämmöstäki ohjelmasa. Niin ja kokoa tuolla liinalla oli 150 * 250.
Sit viimesimpänä, mutt ei vähäisimpänä. Ny on toinenki aska-auton verho valmis ja molemmat on ny paikoillaan. Sain verhon just pääteltyä, ku kotipihaan tultiin ja ny se on ikkunasa.

1693278.jpg

Isäntä on värkänny autosa ny niitä kiskoja paikoilleen, varmaan kohta pääsee sinne verhoja viritteleen. Sit vielä saunaan tänä iltana ja pyykinpesua kans ohjelmasa. Huomena onki sit iltatuuriin töihin.
Ainiin, just muistin, ett sainhan mä sieltä Ruotsin puolelta vielä itelle mustat remmikengät. Siis kunnolliset remmikengät, joita voi pitää vaikka tansseisa, jos joskus sinne pääsee. Ne makso sielä vähä yli 16 egee.