Nyt on jo viime yö nukuttu suurinpiirtein normisti. Vieläkin heräsin moneen otteeseen, mutt kuiteski. Ja töisäki oli vähä helpompaa. Pullohuoneesa kävin vähä olemasa yksin, ku tuli niin paha mieli, ku pomon kans asiasta keskustelin. Ja välillä nyt kotonaki tulee itku silmään. Mä en voi edes kuvitella, miltä äitistä tuntuu.
Eilen varsinki, ku tytöille hän sanoi, ett käykää, istutaan vaikka vaan sohvalla puhumatta mitään tai hoidetaan kissaa, jos vaikka teitä lainaan saisi, kun ei enään omaa tyttöä ole. Tänään päässäni soi laulu, muistaakseni Maarit Hurmerinta sitä laulaa, "Lainaa vain, lainaa vain, olit pienen hetken lainaa vain". Niin se taitaa olla. Ja taas mä itken. Tytön vuoksi pitää yrittää olla vahva, että on sille tukena, siks ei hirveesti voi koko ajan itkeä. Pitää mennä yksin nurkan taka välillä. Ei tietenkään aina, koska saahan sitä surra.
Eilen illalla vietiin taas kynttilä onnettomuuspaikalle ja oli siellä moni muukin käynyt. Laskin 34 palavaa kynttilää ja meidän jälkeenkin siihen vielä väkeä tuli. Kauniin seppeleen oli toisen onnettomuudessa mukana olleen tytön mummo tehnyt.
Tänään selvisi sekin, ett yliajaja on 95 vuotias ja melkein sokea. Tiesin ett siinä 90 hujakoilla se oli, mutt en sitä, ett melkein sokea. Osaa kuulemma kyläläiset varoa, ku se ajaa autollansa. En mä ainakaan etes tienny moista asiaa. Nyt on sit kauhee vihaki häntä kohtaan, ett miks vielä pitää ajaa autolla, jos noin on. Ja kuin edesvastuutonta lääkäreiltä myöntää korttia. Eiköhän sitä noin vanhan pidä jo vähä useammin lääkärisäki käydä kortti uusituttaan. Tiijä sit siitä vastaantulijasta, oliko sillä olleet ne pitkät päällä, jotka ois sokaisseet. Tuntuu kyll kummalta, mitä se ois pitkillä tehny, sehän tuli valoalueelta päin. Ja oli tää päälleajaja vielä väittäny tyttöjen olleen keskellä tietä, mikä ei tosiaan oo totta. Tytöt oli olleet valkosen viivan ojan puolella. Inka vaan oli ollut irrottamasa sitä kyytisä olijan lahetta kettingistä. Kyytisä olijalle ei mitään vammoja, toinen tyttö oli kans kaatunut ojaan selälleen, jota vähä loukannut ja saanut mustelmia. Joku oli sitäki tuupannut.
Nyt taas vähä parempi mieli, ku saa purettua tätä asiaa.