Käytiin tänään Vieskajärvellä. Sari, Jouni, Joni ja Janika ui. Me isännän kans kierrettiin järvi keskikohtaan asti ja soudettiin sieltä rantaan. Taas löyty vaikka kuin monta neliapilaa. Se on kumma paikka, ku sielä on niitä hurumycketin lailla.
Nordean täti soitti tänään ja kyseli vakuutuslaskelmaa varten tietoja, ens viikolla sit soittelee ja kyselee mielipidettä. Saas nähä, vaihetaanko vakuutusyhtiötä. Ainakin alustavan laskelman mukaan se kannattas, mutt katotaan ny.
Vieraat onki ny saunasa ja Janika meni kylille katteleen poikia. Jere pelaa vintisä peliään ja jorisee jonku kans. Jossu oliki meillä viime yön, aamupäivällä pelattiin jalkista, niin eiköhän nuo meidän ipanat ottanut yhteen ja molemmat potkii samaan aikaan palloa, osu jalat yhteen ja Jerellä on ny sääri mustana ja Janikalla jalkapöytä. Tekevälle sattuu ja todettu on jo, ett jalkis on vaarallinen laji.
Joni päivällä varas ittelleen tynnyrin, misä käy saunasta pulahtaan ja niinhän se poika kävi pulahtaan. Hyvä näky, ku pikkumies oli tynnyris. Se saattaa olla jo vaikka uudestaan sielä. Niinhän tuo viime saunakerrallaki viuhahteli tuola pitkin kartanoita. Täälä on hyvä viuhahtaa, ku naapureita ei aivan vieresä ole. Kotonaan ei voi oikein sellasia tehä, ku tieki on aivan vieresä ja naapureita joka puolella.

699121.jpg

Lumipalloheisi tänä vuonna tän näkönen

699126.jpg

Viime vuonna tän näkönen

Minnan kommenttiin; ei oo leikattu, eikä mitään muutakaan tehty erilailla, ku viime vuonna. Itekki aivan pihalla, mikä sitä vaivaa. Mullaki meni varmaan neljä vuotta ensin, ku ei kasvanu juuri olleskaan ja kirvat vaivas aina, ny ku isompi, ei kirvat paljo paina. Viime vuonna oli kyll niin kuiva kesä, oisko se vaikuttanu kukkien määrään?