Tänään taas kesä tuli takasi 20,5 astetta. Aurinko ei ensin aamulla etes paistanu, mutt sitt ku se alko paistaan, niin onki paistanu koko päivän.
Ennen puolta päivää lähettiin tenavien kans Ylivieskaan, poika meni leikkaan tehtaan nurtseja ja me käytiin tytön kans apteekisa ja kaasuvehkeet koeponnistaan. Seki lysti makso jo 28 euroa.
Kotia jouduttiin vasta vähä ennen neljää. Sitt grillattiin ja syötiin. Poika lähtiki sitt Jossulle ja me muut alettiin pelaan pihalla mölkkyä. Seittemän seudusa tytölle tuli kiire salille. Mekin isännän kans käytiin kokeileen pyöriä, miten pelittävät ja mitä huoltoja pitää tehä. Mitään ihmeitä ei pyörisä ollu, vaan selviää ihan jarrujen säädöllä, mulla ainaki vikisi aika pahasti, ja kettingin rasvauksella.
Huomenna oiski sitt eesä pakkaushommia ja tarkistuksia. Tänään jo pakkailin kuivaruokajuttuja autoon. Just kävin vielä siivouskaapista komuaan noita pyöränpaikkausvehkeita. Kaikkeen pitää varautua, myös sateeseen. Onneks oli viime kesältä jääny noi kertakäyttöset sadeviitatki. Ne on näppärän pienet mukaan, vaikka onhan meillä noi kolmeosaset satulalaukut molemmilla eli aika paljo saa tavaraa mukaan, jos haluaa. Meinattiin ottaa skootterin suojapussi suojaksi pyöriin matkojen ajaksi. Eivät ainakaan päällisin puolin kastu ja sotkeennu. Eihän se pussi aivan riittävän iso ole kahelle pyörälle, mutta menettelee.
Matkakuume on kyll jo tosi kova. Pääsis vaan äkkiä lähteen. Aamulla sanoinki tenaville, ett se taitaa olla meidän häämatka. Saadaanhan me tehdä se ihan kahdestaan. Yli 16 vuotta menty tenavien ehdoilla ja niiden kans. Nyt alkaa uusi vaihe ja opetellaan taas olemaan kahdenki. On se ihmeellistä näin aluksi ainaki. Kyllähän tuo poika tuosa sano, ett mitään sitt ei saa sattua sielä reissusa, siis kolareita, ku totesin, ett ainahan sielä jotain sattuu ja tapahtuu. Viime kesänähän sattu kolme tapausta, ensin se kivi tuulilasiin jo mennesä Torniosa, sitt takastullesa hajos jääkaappi, joka aiheutti meidän aikaisemman paluun, sitt vielä se melkein porokolari. Onneks ei osunu, vaikka mäki katoin sitä poroa aivan lasin takaa. Siinä ei menny, ku termari vaan rikki. Sirpaleethan tietää onnea. Toivottavasti tänä vuonna ei sattus mitään.