Tänään käytiin taas Kärkkäisellä. Vaihettiin taas kahvinkeitin takuuseen, ku siitä meni ajastin. Tai ohan siinä ollu vikaa jo pitemmän aikaa, ku se nollas ajastimen aina omia aikojaan. Edellinen vaihto oli vuos sitte, mutta Kärkkäisen vaihtohommat ei sillon pelittäneet oikein, niin saatiin rahat takasi ja ostettiin samanlainen uus tilalle. Sillo oli vaan hinta tippunu ja säästettiin siinä kaupassa vähä. Nyt oli taas hinta tippunu, mutt ei sitä hyvitetty. Ja eihän se kuulukkaan. Toivottavasti tää ny kestäs oikein. Ei nuo nykyset vehkeet kestä silleen, ku ennen. Näitä vaihtoja ennen meillä kerkes olla vain kaks keitintä 18 vuoden aikana. Ny viimesenä kahtena vuotena ollu kolme keitintä.
Leikattiin taas yhestä tuumin tuo nurtsi, ei varmaan enää kovin montaa kertaa tartte leikata tälle vuodelle. Huomattavasti hidastunu tuo kasvu. Yllättävän paljo siinä tulee askeleita otettua, ku tuo askelmittari oli ny mulla, neljä kilsaa kävelyä eestakas pihalla ja en ollu etes yksin leikkaamasa. Siinä varmaan yksinänsä tulis lähemmäs kymmenen kilsaa. Kyllä se ihan kuntoilusta käy.
Petelle vietiin äskettäin mahta, ett se saa kattoa ne jarrut ja rattihommat. Ei isäntä saanu niitä jarruja laitettua, ku ei saanu etes jarrurumpuja irti. Saa nähä, onko tuomio mikä. Kannattaako enää alkaa laittaankaan, jos osiin menee jo omaisuus. Tulee kuiteski se laitto vielä päälle. Hienosti alkanu Petellä korjaamotoiminta, ku ei taho saada etes autoa vietyä sinne, ku niin paljo töitä on.
Sillo, ku alotin päivällä tuon nurtsin leikkuun, alko nokkaki yhtäkkiä vuotaa, niinku vettä ois tullu. Ny on sitt painetta poskiontelosa ja vähä kipuaki. Kiva kyll jos tulee poskiontelontulehus. Joskus ollu ja ittestään menny kyll ohiki. Joskus ollu jopa vain sellaset oireet, ett mätä haisee nokasa, ei muuta.
Huomena ja ylihuomena oiski iltatuuri, keskiviikkona päivä, torstaina ilta ja perjantaina aamu. Sitt oiski viikonloppuvapaa. Venetsialaisia lähetään todennäkösesti juhlistaan Lestille. Varsinaisesti se on meille 20 vuotis kihlapäivä. Toivottavasti ois hyvät ilmat.