Jee, täälä on valkea maa ja koko ajan tulee taivaalta lisää lunta. On vaan eri valosaa, ku aikasemmin.
Aamulla käytiin pojan kans Instrusa tarkistuttaan sen näkö ja otti samalla piilarit koekäyttöön, kuukauden kuluttua lopullinen päätös. Yli tunnin harjotteli liikkeesä piilareiden paikoilleen laittoa ja pois ottoa. Hankalaahan tuo oli ainaki näin alkuunsa. Äsken sitte otti ne pois kokonaan tältä päivältä, ku niitä ei saanu pitää tänään, ku neljä tuntia, huomena kuus ja ylihuomena kaheksan. Sen jälkeen saa pitää normit 8-12 tuntia. Harjottelua se homma kuiteski vielä vaatii, ei se oo niin helppoa, ku luulis.
Sit käytiin isännän kans Kalajoella ruokakaupasa ja tietty Tuontitukusa kans. Tuontitukusta ostin paristolla toimivan ruusun, joka vaihtaa väriä. Hieno oli. Isäntä sai sieltä myös kunnon hitsimaskin.
Keli ei ny ollu paras mahollinen, mutt mentiin ja tultiinki vanhaa puolta, ett ei ollu paljoa liikennettä. Kyllä sielä taas pellit kolisee, ku talvi yllättää. Johan noista kolareista sai iltiksen sivuilta lukea. Ja radio toitotti koko välin, misä oli tiet suljettu, ku raskas ajoneuvo oli tiellä poikittain tai mehtähallituksen puolella. Ja ne on sentään ammattikuskeja. Onneks ny enää ei tartte mihinkään lähteä, ennen ku sunnuntaina töihin. Ja siihen mennesä lumet on saattaneet saaha jo kyytiä.