Töitä pitäny tällä viikolla tehä oikein urakalla. Keskiviikkona ja torstaina oli iltatuurit, joihin molempiin menin pari tuntia aikasemmin. Tänään piti olla vapaa, mutt töisä olin koko päivän. Huomena ois seittemän aamu, mutt pitääki mennä jo viideksi. Tää on kova inventaarioviikko. Aina jää viimetinkaan, vaikk kuin pyhästi päätetään tehä sitä kuun alusta asti. Tehtiinhän sitä nytki jo aikasemminki, mutt näin se loppua kohti tiivistyy. Onneks ens viikolla helpottaa ja sit alkaaki loma, jota kestää kaikki neljä viikkoa.

Muutaki tapahtu, toissailtana oli hajonnu meijän olkkarin iso telekkari, niinpä eilettäin heti tilasin HobbyHallista uuden. Monesti kahteltu jo noita tauluteeveitä, mutt ei oo ollu pakko laittaa, ny oli. Tilasin Philips merkkisen, ku tuo telekkari, joka on ny käytösä, on myös sen merkkinen ja se on kestäny kohta kakskytä vuotta. Ja aina se vaan toimii. Jospa merkki ois tae myös laadusta. Vaikkeihan mikään kone enää kestä, niinku ennen.

Tytön viimenen kevätjuhla yläasteella oli tänään. Huomena ois vielä kirkko ja todistusten jako. Kirkosa nää isoset sit vielä siunataan töihinsä. Poika lähti äsken kans kouluunsa ja tuo sieltä tullesaan työvehkeensä ja opintokortin, nehän ei varsinaisia todistuksia saa, ennenku ens vuonna, ku valmistuvat. Sit kuulemma takas Kalajoelle juhlistaan koulun loppumista. Maanantaina sillä alkaaki heti jo työ, loma on hyvin lyhyt. Kuulemma viikonloput riittää, jos vaan saa olla viimeseen viikkoon asti töisä, koulu alkaa sit 18 päivä elokuuta. Harvinaisen myöhään kyll, ku viime vuonnaki se alko viikko ennen, ku peruskoulu.

Kevätpäiväntasaushuivi on menosa kolmannen vihjeen lopusa. Tänään vielä kerkee varmaan neljättä alottaan, vaikka aikanaan kyll pitää nukkuun mennä. Systeri sai onneks Oulaisten Tokmannilta Malibua, ku citarisa Ykasa ei enää sitä ollu, ku yks päivä kattomasa kävin. Meinas jäähä villatakki kesken. Onneks ei jää.