Kävinpä kuiteski puntarilla, kai vanhasta tottumuksesta ja osin pelosta viikonlopun mässytyksen seurauksena. Ja ei se ainakaan kostanu mässytystä mulle, se näytti 57,2. Tosi, tosi, tosi hyvä.
Eilettäin ponkastiin tästä yhtäkkiä extempore Lestille kattoon, mitä sielä tapahtuu. Ja olihan sielä Kuturannan rannat laajentunu. Paljo olivat saanu raivattua lisätilaa autoille ja vaunuille ja rantaaki oli tosiaan isonnettu. Paljo ajettu hienoa hiekkaa rantaan. Mulla, ku sattu oleen tuo viikonloppuvapaa, piti käyttää se heti hyväksi. On se ihana tuo oma auto, ku voi lähtä, millon haluaa ja mieli tekee. Yllättävän paljo oli väkeäki paikalla, kausipaikkalaisia tietenki suurin osa, mutt oli sielä ihan kävijöitäki. Lähtivät tänään pois autoillaan ja vaunuillaan, niin ku meki. Me kyll lähettiin sieltä vasta yhen aikoihin.
Kotia, ku tultiin, alko taas nää normihommat. Pyykkiä pessy sen jälkeen ja altaat saatu tyhjennettyä ja siivottua lehistä ja oksista. Yläallas saatiin täyteen sadevesistä ja ala-allas on vielä tyhjä. Jos sattus satamaan ennen rippijuhlaa, niin sais ilmasen veen, muusa tapauksesa täytyy sisältä kantaa. Tuo rippijuhla ny on kaiken perusta, näköjään. Täytyy tuo piha tieten vielä kynsisaksien kans perkata. ;)
Ny isäntä laittaa auton tuuliaitaa kunnolla, ku joku juttu jäi kuulemma vielä kesken viime kesältä. Kokos leirin tuonne pihalle, meinas ett kesäasunto on lähellä. Ja jos ny löpön hinta vielä kovin nousee, niin täytyyki leireillä vain omalla pihalla. Eihän sitä oo kohta enää vara etes ajaa tuolla. Pakosta joutuu kuiteski kahta bensa-autoa käyttää, niin sit vielä tuoki rahanreikä. Tekee tuo autoilu hallaa rahapörssille. Mutt ku pakko on, ku täälä syvänmaalla asuu.
Huomena ois vapaa ja pitäs saaha nuo loput ikkunat pestyä ny. Perjantaina sain onneks keittiön, eteisen sisäpuoliset ja vintin portaan lasit pestyä. Vielä olkkarin ja vintin lasit ja kuistin lasit kans pesemättä. Sitt täytys alottaa sitä siivousta pikkuhiljaa. Jos ei jäis lomaviikolle niin paljo sitä siivousta, niin vois ehkä vähä lomaillaki. Ei menis aivan työlomana sekään. Leipomuksia, ku ei kuiteskaan hirveesti oo.