Joku ahkera on ollu isäntä, en minä. Toissailtana, ku tulin töistä, oli kaikki puut sahattu pieniksi, osa niistä jo pienitty ja pinottu. Eilen taas, ku tulin töistä, oli taas lisää hommia tehty. Ei oo enää paljo puita odottamasa pinoon pääsyä. Nyt pitää sit käyä ostaan kestopeite päälle, ett saavat sit jäädä sinne alle koko loppu vuodeksi.
Aamulla kävin labrasa verikokeisa ja sielä oli väkeä, ku meren mutaa, mullaki numero 23 vaikka kaheksalta olin paikalla. Pistäjätätin kans siinä sit keskustelin tunnin ootuksen jälkeen väkimäärästä, niin se sano, ett eilen ja huomena on labra kiinni. Ylivieskasa paljo sairaana väkeä, niin ei riitä väki moneen labraan. Ja kuulemma torstaina muutenki on aina kaikista kiireisintä. Vasemmasta käsivarresta ei saanu verta ja oikeasta sit otettiin. Lopuksi tapahtui jotain ja veri pakeni jonnekki väärään paikkaan. Meinas pistäjä, meniköhän suonesta läpi tai jotain, tulee iso mustelma. Pistokohdan viereen keräs painetta, ku veri levis nahan alle. Ny siinä on makea mustelma ja patti ja se on aika ikävästi kipeä. Huomena lääkäri soittaa ja kertoo tulokset. Toivottavasti ainakaan sokerin kans ei ois ongelmia. Riski, ku on saada tuo aikuisiän sokeritauti, niin se ei ainakaan piikkikammosta kauheesti houkuttas. Kolesteroolit ratkeaa kans ja kilpirauhasarvot, niitä ei ookkaan otettu ikinä.
Pirskatti, ku nuo kylmät ilmat vaan jatkuvat, taas yöllä oli satanu lunta. Sunnuntaina on Erkin päivä, joka määrää kesän ilmoista. En vaan muista millälailla. Viimeks Isokääntä lehesä kerto jotain sellasta, ett jos Erkin päivänä käki kukkuu, niin jotain, mutt ku en muista mitä. Aikasemmin se povas kuivaa ja kuumaa kesää, ku ampiaisia on niin vähä ja pesät jossain alhaalla. Mää en näistä hirveesti ymmärrä, mutt mielenkiinnolla aina seuraan ja yritän muistaa, mitä kukaki on sanonu. Ja täsä sit kaikki huomaa, millanen muisti mulla on. :O