Uutta elämää täs harjotellaan kissojen kans. Koulutus on käynnissä, edellisesä kodissaan ovat saaneet mennä varmaan, mihin ovat halunneet ja kovia ovat kiipeileen. Meillä, ku ei kissoilla oo taas mitään asiaa pöydille, niin joka välisä saa olla kieltämäsä tai nostelemasa pois. Aamulla käytiin eka kerran ulkonaki valjaisa vuorotellen. Papu oli kauhean utelias ja ois varmaan ollu, vaikka kuin kauan, kun taas Pössi oli kauheen pelosaan ja ei paljo portaita pitemmälle päässy. Kuistin ulkoseiniä pitkin yritti kiivetä pakoon ja huusi surkeesti. Eiköhän senkin harjottelu tuota tulosta vielä. Vapaana ei kuiteskaan vielä uskalla päästää, että oppivat oman reviiriinsä ensin ja eivät joudu heti hukkaan.
Kissat on aivan erilaisia, Papu on kauheen rohkea ja utelias, kun taas Pössi on aranlainen ja pelkäävä. Ovien äänet eilen illalla oli aivan kummallisia, mitä tapahtuu, ku tuo ovi aukeaa tai menee kiinni, jostain nurkan takaa aina pää vaan näky. Sylikissoja ne ei oo alkuunkaan, hoitaa kyll antavat muuten. Hetken vaan sylisä antavat pitää, sitte jo menevät pois. Jospa seki muuttuu ajan oloon. Portaitten narina on kans varsinki Pössistä arveluttava. Muuten oikein ihania kissoja, paitsi ett karva lähtee aivan sairaasti ja ny niitä on sentään kaks. Napistakihan lähti karva aikalailla, mutt tuntuu kyll, ett se ei ollu mitään tän rinnalla.
Pojan nokka alko heti kyll vuotaan, ett saa nähä, tapahtuuko muutosta viikon aikana. Sitä eilen sanoin, ett katotaan viikko, muuttuuko tilanne. Jos ei, niin joudutaan luopuun samantien noista. Naapurin Katja sano heti alkuunsa, ett jos ette halua pitää toista, niin hän ottaa sen. Ja varmaan se ottas vaikka molemmat, jos sais. Katotaan ny, noilla on kuiteski niin erilainen karva, ku Napilla ja Nappi siedätti pojan kestään ainaki sitä. Ainoastaan, jos poika silitteli kissaa kovasti, nokka vuoti, ei muuten.
Kyllähän tuo miesväki oli eilen vähä myrtsinä, ku tuli kaks kissaa taloon, mutt sit kissat ite teki työnsä, ett saivat ukotki puolelleen, ohan ne niin herttasia. Taisivat vaan vähä esittää, ku tuli kaks kollia lisää. Aikasemmin ei oo tyttöjen kans tuommosta ongelmaa ollu.
Ny kissat alkaa koko ajan enemmän ja enemmän viihtymään tuola ulkoeteisesä, ku ovi on koko ajan auki. Sielä on tietenki vähä viileempää, mutt sinne paistaa koko ajan aurinko. Jospa se käy totuttelemisesa ulkotiloihin. Papu varmaan sinne lähtee seuraavaksi ihan mielellään, Pössistä en oo niinkään varma.
Muutaki elämää kuiteski on. Tänään pukkasin hakupaperit (taas vaihteeksi) sit Kalajoelle huoltikselle. Ny on taas kolmet haut taas vaihteeksi vetämäsä ja jos ei nytkään poi'i mitään uutta, niin ohan jo kumma. Oonko mä oikeesti liian vanha hakeen uutta työtä, ku ei mihinkään pääse etes haastatteluun?