Joo, pohjosesta vielä. Tosi kylmää ja eilen sato taivaan täydeltä räntääki. Muuten kyll aurinko paistanu, mutt ei se paljokaan lämmitä, ku tuulee niin että tukka lähtee.

Vapaa viikonloppu takana ja mitään erikoista ei tehty, paitsi lämmitettiin ulkosauna eka kertaa tälle vuodelle. Ja kyllähän se on ihana, ei voi alakerran saunasta etes puhua samana päivänä, ei se oo saunalle sukuakaan. Veetki jätettiin jo sinne, ku aateltiin, ettei tuu enää niin kylmää, ett tynnyri umpeen jäätys, pata tietty tyhjennettiin.

Sivulausehuomautuksena taas; toinen tytön sukista torstain koulutusreissulla edisty varteen asti, villatakista valmistuu kohta toinenki etukappale. Ja niin, taas kerran, lanka ei riitä, pitää hakea lisää, toivottavasti saa vielä citarista. Yks kerä ainaki pitää hakea.

Ens viikonloppuna ois käsityömessut Nivalasa. Sielä pitäs päästä käymään sunnuntaina. Viime vuonna se jäi väliin jostain syystä. Perjantaina on kummipojan synttärit ja sille aattelin laittaa nuo Muumi pyhkeet, ku ne on ny keräilysä kaupasa. Kummitytön synttärit on sit vappuna ja jos sille kans sit niin tylsät lahjat. Ei sitä aina tartte jotain romuja viejä, ku niitä niillä on kuiteski yllinkyllin. Tai kummityttö alkaa oleen jo vähä liian vanha romuille, ettei se etes tartte niitä. Sit toinen kummipoika täyttää toukokuun loppupuolella, jospa vielä sillekki ostas nuo pyyhkeet. Vai onkohan se jo sille kova kolaus saada Muumi juttuja, ku on jo niin "iso jätkä"? Yheksän vee. Äitinsä varmaan kertoo, onko huono idis?

Tyttö sai kutsun soveltuvuustesteihin ja haastatteluihin Kalajoelle ja Ylivieskaan. Kalajoen pääsykoetilaisuus on jo ens viikon tiistaina, YSOLin vasta toukokuun alkupuolella. Toivottavasti pääsee tuonne Kalajoelle, ku sinne kuiteski on kovempi hinku. Pääsis oikein asumaanki sinne viikoiksi. Ja ois kuiteski riittävän lähellä, ett käyä vois pikapikaa, jos tarvii. Kaustisilta ei oo kuulunu ainakaan vielä mitään. Se oiski jo paljo kauempana käyntejä ajatellen.