Eilen aamulla sit tartti noita talvirattaita. "Moottoritie" oli, ku sianselkää aamulla, ku töihin lähin. Iso tie ei enää ollu liukas, siinä kuiteski liikennettä paljo enempi. Nytki on autot aivan jääsä vielä tuosa pihalla, vaikka aurinkoki paistaa.
Aamulla tilasin isännälle tikinpoistoajan tk:sta huomisaamuksi, ett kerkeen käyttään sitä sielä ennen, ku työt alkaa yheksältä. Ei taija vieläkään olla siitä autolla ajajaksi, niin mun pitää käyttää se. Haava on kyll tosi siisti, eikä oo mitään merkkejä mistään tulehuksista. Pikkuhiljaa alkaa muutenki helpottaan sen elämä, ku ei enää tartte ottaa, ku yöksi vaan burana. Vähä vielä hitaalla liikulla. Eiköhän se siitä tokene. Eilen aamullaki se nous jo viideltä ylös, ku meinas, ettei enää jaksa maata ja pitäs jo töihinki muka päästä. Sit joku väärä liike, niin työt unohtuu taas.
Tuosa eilettäin just aattelin, ku virkkasin, ett pitäs vähä laskeskella, paljoko tuohon liinan tekoon menee suunnilleen aikaa. Se on aika helppo laskea, ku aikalailla puolituntia menee kerrokseen. Taitaa siihen muutama tunti koostua kaikenkaikkiaan.