Täs törmänny noiden blogiystävien hankaluuksiin pitää ylipäätänsä blogia. Miks ihmeesä pitää alkaa terrorisoimaan ihmisten henkilökohtasuuksia, vaikkei etes tunne ihmistä välttämättä oikeesti? Voihan sitä ny kirjotella vähä jostain muustaki, ku käsitöistä, ilman, ett joku vetää heti hernettä nenäänsä ja alkaa näistä jutuista sättimään ja pommittaan kommentteihin ja sähköpostiin asiattomuuksia. Ei tää ny niin vakavaa oo, tää on vain elämää ja kaikki ei mee aina niin, ku on suunnitellu. Mutt ei tartte pillastua, vaikk ny sanonki. Mä en oo kyll liiemmin levitelly tuttavapiiriin tästä blogista, muutama harva ja valittu tietää tästä ja jos niillä on jotain sanottavaa, niin sanovat, enkä mä tykkää siitä kyttyrää. Sitä paitsi osaan mäki sanoa, jos tarve vaatii. Nää oikeet käsityöblogiystävät sit antaaki yleensä pelkkää positiivista palautetta. Ja muutenki, ainaki mä ite, oon saanu pelkkää kannustusta ja positiivisuuksia. Kiitos kaikille tunika kommenteista, ne lämmitti mieltä, niinku yleensäki kommentit on tehneet, mutt mulla jää kyll luvattoman usein niistä kiittämättä. Mutt joka kerta niin aattelen, vaikken sitä kirjotakkaan. En mä tätä oo alunperinkään alkanu pitään siks, ett tulis paljo lukijoita, vaan tää on lähinnä omia muistiinpanoja itelle, ku joskus haluu muistaa, millon se ja se juttu sattu ja tapahtu. Siks täälä on myös henkilökohtasiaki asioita.

Huomena meneeki sit koko päivä Oulusa koulutuksesa. Aamulla seittemältä lähetään ja takas varmaanki tullaan seittemän seudusa. Rankka loppuviikko tiedosa, ku tänään on ilta, sit tuo reissu ja perjantaina heti aamu perään. Sit onki viikonloppuvapaa. Meinattiin, ett lookataan ulkosaunaanki tie, ett päästään sinne saunomaan lauantaina. Sielä ei oo käytykkään, ku viimeksi ennen joulua. Ei oo tullu tehtyä lumitöitä sinne talven aikana, niin se on jääny. Mutt ny täytyy se taas ottaa kunnolla käyttöön.

Bemusta lakkas eilen toimimasta puhallin. Ny se jääki tohon pihaan, ett isäntä saa sitä kattoa, ku tulee töistä. Vein pojan aamulla ja meen sit ite töihin citikalla. Sattu sopivasti nää pakkaset tähän, niin ei tohi bemulla lähteä, jos ei tuulilasi pysy auki. Näin ne nuo autot rassaa. Meillä on ilmeisesti loppunu tää pakaripainajainen, ku aina ennen meni autoista ensimmäisen kuukauden aikana pakari. Ny on kolmesta viimesestä autosta menny just tuo puhallin. Citikasta meni heti, ku se ostettiin, niinpä autoliike osallistu sen kustannuksiin, aska-autosta meni kans sillo melkein heti ja ny tuosta bemusta. Mutt nää kaks viimestä on yksityiskauppoja, joten niihinhän ei myyjällä oo osaa, eikä arpaa.

Villatakista on takakappale valmis ja kohta toinen etukappalekki. Siitäki tulee tosi kivan näkönen. Harmi vaan tuo, ku Malibu tahtoo aina tarttua kuiviin sormiin ja säikeitä sit venyy sielä. Se ois kaunista lankaa, mutt nää kaks työtä saa siitä langasta riittää, ihan vaan tuon tarttumisen takia. Mulla kuiteski tuo raha ja jatkuva käsien peseminen kuivattaa niin käsiä, eikä siihen oo tulosa muutosta, vaikka kuin rasvaan niitä, niin se ei auta, ku hetkeksi.