Niin se tämän vuotinenki juhannus tuli, oli ja meni. Eipä täsä ollu mitään ihmeellistä. Kotosalla isännän kans kaksistaan oltiin. Perjantaina aattosaunasa otin kolme sidukkaa ja kohta poistulon jälkeen iski aivan mieletön migreenikohtaus. Makoilin sit loppuillan sohvalla ja pitelin päätäni, ku enhän mä enää mitään lääkettä tohtinu siihen ottaa. Yöllä heräsin sohvalta ja ku nousin ylös, sama jumputus alko heti pääsä. Äkkiä oikiaan sänkyyn ja unta palloon. Aamullaki vielä tuntu pientä jumputusta, onneks ei kuiteskaan pahennu, vaan katos ittekseen pois.

Viime yönä hain pojan ja kaverinsaki pois Kalajoelta, ku poika soitteli puoli kolmen jälkeen, viittinkö tulla ja viittinhän minä, vaikken ollu kerinny nukkua, ku vähä toista tuntia. Sit ku tulinki takasi, niin ei uni meinannu tulla millään ja meinasin jo nousta kokonaan ylös, mutt en sit kuiteskaan noussu. Olin sit nukastanukki, vaan heräsin heti kuuden jälkeen uudestaan ja taaskaan en meinannu unta saada.

Uus toppi on jo hyväsä vaiheesa, eka kerä jo kudottu ja toinen menosa. Tänään vaan tuo nurtsin leikkuu vieny hyvää kutomisaikaa. En sitä kerralla kuiteskaan leikannu, vaan osittain, oli sen verran lämmin päivä. Isäntä korjas sitikan pakoputken ny ajokuntoon asti. Ny on jo saunattu ja aika väsy olo alkaa oleen.

Huomen aamulla pitää viejä tyttö seurikselle, ku linkku leirille lähtee yheksältä. Hakemaan mennään tiistai-iltana ja poika lähtee mukaan, ett osaa leiripaikalle perjantaina, ku tyttö pitää toiselta leiriltä sillo hakea. Siinä onki toistaiseksi tytön kesätyöt, jos ei ny muuta kuulu. Kahella lastenleirillä apuohjaajana. Mutt siitähän se alkaa. Ja saapahan sitä kokemusta tuolta omalta alaltaan samalla.