Juu, tyttö sai tänään mopokortin ja on taas yks huoli enemmän. Just pukkas viestiä, ett on perillä Heidillä. Käskin ilmottaa, ku eka kerran matkaan lähti ihmisten ilmoille. Toivottavasti jatkoki sujuu yhtä hyvin, ku eka matka. Ohan se paljo ajellu täsä omalla tiellä ja pihalla, ett tietää, ett se osaa ajaa, mutt muistaa olla varovainen tuola liikenteesä, ku sitä jää kuitenki aina toiseksi, jos auto on vastasa ja kaikki kuskit ei noteeraa mopoja mitenkään.
Ja pojan skootteri oli eilen sanonu avunantosopimuksensa irti ja ny ne isännän kans sitä tuola tallisa rappaa, jospa sen vielä henkiin sais. Kova rassi se on kuiteski ollu, ku yli 7000 on mittarisa ja ikinä sille ei oo mitään tehty, muuta ku tankkiin bensaa lisätty ja tietty öljyt. Kestäs ny etes siihen asti, ku kossi tammikuusa ajokortin saa.
Taas täälä sadepäivä, niin meneeki sisällä koko aika. Vasta keskiviikolle luvattu parempaa ilmaa. Isännän loma alkaa olla loppupuolella, niin tottakait ilmat muuttuu. Mulla onneks vielä kaks viikkoo edessä.