Hyvä mieli johtuu puntarista. Se oli tänään ystävällisellä päällä ja näytti tasan 59. Poikkeuksellisesti kävin jo tänään puntarilla, ku huomena on koko päivä töitä, eikä varmaan jaksa pahemmin puntareita miettiä, ku pääsee kotia. Ens viikolla käyn puntarilla kuitenki normaalisti sunnuntaina. Muita sunnuntaita mun ei varmaan tartte töisä olla, ku oon niin kallis työntekijä. Tää on vain poikkeus, ku työkaverit on reissun päällä. Mua ei jaksa enää kiinnostaa ryyppääminen niin paljoa, ett viittisin lähtä. Eli oon joka vuosi ollu vapaaehtonen töihin näin pyhäinmiestenpäivän jälkeen. Kyllähän noita pyhiä vois tehä muutenki, ku niistä kuiteski tienaa ihan hyvin. Ja vois sit vastaavasti olla arkena kotona. Mutt ei me vanhat niitä saada tehä, ku on halvempiaki työntekijöitä.
Aamulla lähtiin jo yheksän jälkeen ajeleen Kälviälle hakeen renkaita ja vanteita, ku soittelin sille miehelle eilettäin ja kyselin, passaisko tulla kattoon, onko ne passelit. Niinpä ne ny saatiin. Niisä on paikollaanki sellaset kumit, ett ens talven niillä varmaan ajelee. Voihan ne uudet renkaat laittaa alle sit ens talveksi, ku sellaset kuiteski meillä jo on.
Valmiiksi sain tänään jo toisen peruskaulahuivin. Se on nyt tehty helmineuleena. Kuvaan ne sit vasta kerralla kaikki perushuivit. Tuhoan vain noita vajaita keriä niihin, ett saa niitäki pois. Sitt aivan pienet jämät taidan käyttää siihen tilkkujutskaan. Saa jotku peittoja niistä tilkuista. Ja varmasti tarvitsijoita riittää.