Piti laittaa taas mailia TeleFinlandille, ku hyvityksiä ei edelleenkään uudella laskulla. Kirjotin vielä nätin kirjeen, vaikka mieli ois teheny sanoa vähä muuta. Soitin myös kuluttajaneuvontaan uudestaan ja sieltä oli yritettykki ottaa muhun yhteyttä viime viikolla, mutt työaikana ei puhelimeen voi pahemmin vastailla. Huomasin kyll viime viikolla oudot numerot pari kolme kertaa, mutt eihän sitä lehtikauppiaille takas soitella. Ja se viime viikko töisä oli sitä mitä oli. TeleFinlandin vastaus kuitenkin niillekki oli viipyny aikas kauan. KN oli laittanu 4.5. postia TF:lle ja vastaus oli saapunu 28.5. Mä laitoin ny tänään, kauankohan vastaukseen menee. Väli...
Just soitti asiaa hoitanu nainen ja laittaa mulle sähköpostina TF:n viestin, kuulemma tekninen vika ja ny asia on korjattu. Uus lasku kyll päivätty jo 26.5, joten siinä ei sitä näy. Saapa nähä. Sanoinki kn:lle, ett jos ei ny homma toimi, niin pannaan sit isoratas pyörimään ja niitä korvausvaateitaki, jos semmosiin on kerta mahollisuus. Se ite niistä puhu, ehän mä ois semmosia etes ymmärtäny.

Eilen käytiin taas vaihteeksi Kalajoella hellepäivää viettämäsä, mutt sielä ei ollukkaan niin kivaa. Hiekka pöllysi tuulen mukana, niin ett silmät ja suut oli täynnä hiekkaa. Sit käytiinki kattoon tytön kaverin isovanhempien vaunupaikkaa ja istuttiinki vähä aikaa sielä raatamasa. Niillä kausipaikka Särkillä ja sinnehän ne tytötki juhannukseksi menevät, kaverin äiti menee vähä peräänkattojaksi, aiko kerätä siinä sivusa "vähä" pulloja. Kaverin isä joutuu rakentaan peräkärryyn lisälaidat, ett saa sit pullot kyytsättyä pois. Ja aikohan tuo tyttöki niitä kerätä. Niitä kyll sielä varmasti piisaa. Joskus lukenu lehestä, ett monta sataa jotku tienannu niillä pulloilla. Ja sielä kuiteski noita kerääjiäki on aika paljo.

Kalajoen reissulle otin sit uudet kerät ystävän lankaa mukaan ja sain alotettua sillä reissulla toisia pitkiä sukkia. Molempia taas yhtä aikaa, ett saa samanlaiset. Ne ny tehhään vähä erilaiset, ettei aivan perussukkia. Toivottavasti kelpaavat. Joten niistä ei väliaikakuvia, ett ovat täysin yllätys sit kesällä, ku saa ne. Alkaa kyll taas olemaan monta rautaa tulesa.