Tänään ollu taas mahtava päivä 23,9 korkein lämpötila varjosa. Tästä saa kätevästi joskus tulevaisuudesa kattoo, millasta ilmaa ollu millonki, ku vaan muistaa aina kirjottaa.
Aamu meni töisä. V-käyrä oli taas korkealla, ku pääsi. Ensin aamulla pomo myöhästy töistä, oli nukkunu pommiin, ku soitin, ett tuliskos päästään sisälle, ku ei kellään ollu avaimia. Mulla oli ne avaimet eilen illalla, mutt ku pomo jäi töihin ja päästi ulos, niin jätin sinne, ku ei niitä tarttenukkaan, aamulla ois sitt tarttenu, pah. Sitt oli taas niin kiirettä, etten tahtonu lehtipalautuksia ennättää tekemään. No just ja just sitte sain, ett jouduin ajallaan poiski.
Töiden ja syönnin jälkeen sitt mentiin terassin soffalle köllölleen isännän kans ja vähä nukahettiinki siinä. Ainoostaan noista itikoista alkaa oleen jo harmia, ettei kunnolla nukutuksi saa.
Sitt laitettiinki asuntoautoo kondikseen lähtöä varten, vein kaikki pesuaineet ja lääkkeet jo sinne, ettei tartte enää niitäkään miettiä. Tarkistettiin mitä löytyy ja mitä vielä puuttuu. Perjantaina pitäs mun sitt käydä koeponnistaan kaasuvehkeet ja tarkistuttaa sammutin. Sithän sitä uskaltaa hyvillä mielin lähteä, ku kaikki on kunnosa. Katsastuksesa sano mies, ett sammuttimet pitää nykyään tarkistuttaa vuosittain. Sammuttimesa oliki tää vuosi ja kesä. Edellisen kerran se oli tarkistettu -05. Tai oikeestaan se on ostettu sillo.
Nyt täss saunaa lämmittelen, ett pääsee vielä hetkeks hikoileen, ku se on niin kivaa. Nyt puita pesään.