Puita taas tehtiin tänään töitten jälkeen. Nyt on neljälle riville saatu tuet toiseenki päähän, eli huomena jatketaan, jos ilmat sallii. Tarkotus ois saaha kaikki neljä riviä täyteen puita. Yhen rivin mitta on noin 4,5 metriä. Sitt on varmaan vielä toinen mokoma jäljellä. Eli noin puolet vasta pienitty. Nopeesti kuiteski sujuu, ku isäntä sahaa, poika pienii, jos tarttee ja mä pinoan. Kaks viikonloppua ny menny, eli toiveet voi toteutua ja puut on pinosa ennen rippijuhlia. Tyttö huolehtii sisähommista sit sillä aikaa. Tänään teki kakun huomista varten. Hieno tuli ja varmaan maistuuki hyvälle. Todennäkösesti näkyy myös puntarilukemisa huomena, mutt souwhat. Äiteinpäivä on vain kerran vuodesa. Ja jos on hyvä ilma huomena, käydään varmaan Kalajoella ajeleen ja käveleen se pitkospuureitti Ämmän kodalle ja lintutornille. Pitäny sielä käyä jo monesti, mutt aina vaan jääny. Viime viikonloppuna, ku sielä oltiin, niin oltiin vain kesäsisä vetimisä, ettei kengät antaneet myötä käveleen reittiä. Ja lehestä sit alkuviikosta luin, sielä oli ollu joku bongauskilpailuki just, niin ei ois varmaan päässykkään sinne.
Isäntä oli tänään sit käyny katsastaan autonsa uudestaan, ku kuntoon sen eilen illalla sai. Ei siihen takasi laittoon enää kauaa menny, vaikka irrotus veiki sen kolme tuntia kaikkiaan. Oli paljo helpompi takasi laitto, ku oli kerran harjotellu, miten sielä pitää toimia. Oppia ikä kaikki.
Ulkosauna tuosa taas lämmitettiin ja sielä käytiin peseen puunmoskat. Ihana taas, ku sitä voi lämmittää joka kerta. Talvella ei monesti viitti lämmittää, ku siihen menee kuiteski monta tuntia. Joskus harvon lauantaisin, ku sillo on kuiteski enemmän aikaa, viikolla ei ikinä. Ny voi lämmittää viikollaki.
Tuomi alkaa kukkiin aivan lähiaikoina. Vielä ei oo kunnon lehtiä, mutt kukkanuput on jo isot. Vuorenkilpi kukkii ja vuohenjuuri varmaan alottaa ens viikolla. Helmililjat on vielä kukasa kans. Tänään kattelin salkoruusupenkkiä ja ainaski yks on tulosa, muista ei vielä tiijä. Niin ja pikkusydän kans tuola alemmasa penkisä alottaa kans kukintansa. Se onki sielä melkein koko päivän auringosa, niin on nopeempi, ku etupihalla toiset. Niisä ei vielä kauheesti eloa näy.