Tuntuu jotenki kummalliselta, ku ei tartte heilua, ku heinämies kotosalla. Kerinny tottua jo siihen, ett tekemistä ois enemmän, ku kerkee tekemään. Ja ny saa vaan olla. Lukuunottamatta normeja kotihommia.
Eilen käytiin katsastaan aska-auto ja läpihän se meni heti, se on hyvä auto, ku ei oo ikinä mitään vikoja. Pitäs kuiteski vaihattaa siihen se jakopäänhihna, ettei käy kalpaten jossain välisä. Kerto se katsastusmies sellasen jutun, ett joku oli ostanu tommosen auton ja myyjä oli kehottanu vaihtaan sitä jakopäänhihnan, no ostaja oli menny katsastaan autoa vaihtamatta sitä, niin se oli kilahtanu poikki pakokaasumittauksesa, ku sitähän joutuu siinä vähä polettaan. Siinä vaiheesa vaan voi tulla niin paljo muuta vahinkoa, ettei enää selviäkkään pelkällä hihnan vaiholla.
Eilen käytiin myös ostaan kummilahja poikavauvalle. Ostettiin ihana valokuvakansio, johon saa kanteen ensin kuvan ja sisälle monta monta lisää. Kaiverrukset saavat käydä itse sitte teetättään, ku ei meillä siitä nimestä vielä oo tietoa.
Tyttö osti samalla reissulla itelleen kaks sormusta rippilahjaksi saamillaan rahoilla. Tribalisormukseen vaan kaiverrutti nimensä ja päivämäärän. Jääpähän jotain ikuiseksi muistoksi, jos ei hukkaa. Muut rahat voi sit vaikka humputella kesän aikana. Kehotin vähä säästämään, ett jos päästäs kesän aikana käymään joku viikonloppu Haaparanta-Tornio linjalla, niin Ikeasahan on vaikka mitä. Sinnehän tyttö on pahkunnu koko kevään.
Onneksi se sää suosi ne rippijuhlat, nyt vaan sataa koko ajan, niin ei ois kiva. Toinen rippiryhmä onki ny leirillä, niin niitä ei ny ainakaan sää suosi. Ois ny sunnuntaina vähä parempaa ilmaa.