Eilettäin ei kerinnyt eikä jaksanut kirjottaa mitään. Eipä silti, ei mitään ihmeellistä. Paitsi iltasella, ku Nappi jäi ulos ja sit ku mentiin kutsuun sitä sisälle, sitä ei kuulunu ei näkyny. Aikamme, ku huudeltiin, kuulu maukasu, surkee sellanen. Kissa oli talon pääsä aivan nuurullaan ja rupes ökäämään. Se mourus ja oksensi. Aivan vain valkosta vaahtoa. Jotain se oli syöny mahalleen sopimatonta. Yölläki oli yhesti oksentanu. Tänään ku töistä tulin, oli aikalailla normaalin olonen. Nukkunu kyll aika paljo, eikä oo syöny oikeestaan mitään. Juonu kyll on vettä. Tiijä häntä, mitä se oli syöny. Meillä ei oo ainakaan myrkytetty mitään, eikä se vielä pihalta mihinkään mee. Jospa se ny siitä tokenis.
Äskettäin käytiin Janikan kans lenkillä. Käytiin Ojalan tiehaarasa ja palattiin takasi. Juostiin jopa kaheksan tolpanväliä yhtäsoittoon. Seuraavalle kerralle voi laittaa tavotteeksi yheksän tolpanväliä. Kehittyy sitä näköjään, vaikka vanhenee koko ajan.
Vähä oon kerinny pisteleenki tänään, mut ku ensin meni purkaesa, ku eilisiltana jonku sössin olin tehny. Sen se tekee, ku väsyksisä töiden jälkeen hetken pistelin, ennen nukkuunmenoa.
Tinnalta tuli tänään pöytäliinan malleja muutama. Ny ois sit mallit valmiina, vielä ku kankaan sais tilattua. Jos ens kesäksi Janikan rippijuhliin sais sen aikaseksi. Toisen vois tehä vaikka jouluksi. Se malli on vain erisävyn sinisiä, muuttas ne punasiksi. Ois joulunvärinenki sit. Ans kattoo ny, mitä tapahtuu.