Pukkas ukkoskuuron päälle, ku töistä kotia ehin. Äkkiä tietsikat kiinni ja johot irti seinistä. Pojallaki aivan uus kone, jonka eilettäin sai. Sen piti kyllä tulla vasta 13 päivä, mutt ny tosiaan jo kotona.
Isäntä tuola vintillä tiivistää noita ikkunoita ja samalla ihanasti saanu viilennettyä sitä, ku isot ikkunat auki ja kauhee läpiveto. Jospa tenavien ois taas parempi sielä nukkua, ku ei oo niin kuuma. Ei sielä varmaan oo ollukkaan, ku 35 astetta lämmintä.
Kissa tuosa äskettäin temput teki, vetas multa säären auki, ku metsästi narua, joka capreista roikkuu. Kivan kipeä ny. Reilu kymmenen senttiä jalan poikki. Heti piti putsata ja senki jälkeen vielä kasteltu talouspaperi päälle, ett sai verentulon loppumaan. Onneks ei tullu syvää haavaa, tikattavakshan sitä ois joutunu.
Tänään sit taas ottanu sydämestä. Varmaan nuo helteet tekee sen. Inhottavasti sydän pomppii ihan omaan tahtiinsa, varmaan jonkunlaista rytmihäiriötä. Eka kerran sitä oli sillo kesä/heinäkuun vaihteesa, ku Sari ja Jouniki oli sillo täälä. Jos vaan kovin usein alkaa tulemaan tai olemaan pitkäänki, kai sitä ois lääkäriin mentävä sydänfilmiin. Aikanaan emäntäki nitrot sai alle nelikymppisenä, mutt sitä oltiinki jo siihen mennesä kyytsätty muutama kerta jo ambulanssilla sairaalaan kohtauksen saaneena. Kai se jollainlailla on periytyvää. Toisaalta pelottas mennä lääkäriin, enkä isännällekkään kauheesti tohi puhua, ku sehän mua sinne haarakepillä kuiteski työntäs. Pitää ny kattoa, mites huomena.
Virkata tuosa kerkesin pari riviä, ku tulin töistä. Oli tosi synkkää ja pimeää, ku ukkosti, ei kuiteskaan satanu. Sadetta saatiin jo päivällä.
Ny saunalle pesulle ja sit jos taas virkkais.