No, ny se sitt alko - loma. Tai oikeestaan viikonloppu on vapaa ja maanantaista virallisesti. On se ihanaa. Koko vuos pakerrettu sen eteen. Kyllä oli pitkät viimeset kaks tuntia töisä.
Tänään taas vähän lämpimämpi päivä 20,5. Ja hups, ku katsoin tota mittaria, yöllä ollu vaan kolme astetta lämmintä. Aikas kylmää.
Tultiin tuos just Ykasta shoppailemasta. Pesuvatia reissuun, ett saa nyrkkipyykätä, vähä kippoja ja kuppeja, isäntä tartti sandaalit ja sitt vaijerilukko pyöriä varten. Saadaan molemmat pyörät aina yöksi kiinni auton pyörätelineeseen, eihän sitä tiedä, millasia rosmoja sitä sielä on.
Ois käyty vaahtosammutin tarkistuttaan, mutt sitä ukkoa ei ollu paikalla. No jospa sit joskus muullon. Neki pitää nykyään tarkistaa kuulemma joka vuosi, katsastusmies sano. Huomena meenki aska-autolla kylille. Käyn koeponnistaan kaasuvehkeet. Ja apteekista pitää lääkkeitä hakee kans.
Lehestä luin tänään, ett naapurintyttöki oli kuollu. 19 vuotiaana syöpään, nyt tiistaina. Valkolakinki hän sai viime lauantaina. Omituisinta täss on se, ett maanantaina tai keskiviikkona postia hakiessa just mietin häntä, ett yks etappi suoritettu, kun sai valkolakin. Just lauantaina hänen siskonsa kävi kaupalla ja totesinki hälle, ett teilläki juhlat, huomasin lehestä. Hän sanoi vain joo. En kyllä juhlakutsua nähny lehdessä, mutt ajattelin, ett sukulaisten ja perheen kans vaan juhlitaan. Kauhistuttaa ajatella perheen murhetta ja surua.

642668.jpg