Tässä vaan lomaillaan ja ootellaan, ett talonväki kotevuu töistänsä. Aamutuurisa isäntäki. Kummipoikaki just vasta nous ylös.
Eilettäin käytiin isännän kans pyöräileen tuosa joku lenkki. Mitään tietoa ei ollu mihin se menee tai tulee, mutt kyll se viimen tuli ihan tunnetulle tielle. Ihania ja kovia mäkejä oli välillä. Polven yläpuolella aina kivistävä tunne vähä ennen mäen päälle pääsyä. Sitt palautella aina alamäkeen. Täälä on niin ihana pyöräillä, ku on tuota korkeuseroa.
Muuten eilettäin ei ollu mitään ohjelmasa. Kaupasa käytiin keskustasa ja vähä kauempana Tarjoustalosa. Ostin sieltä sit kesävaatealesta paidan, topin ja hameen. Tyttö sai ittellensä farkkusortsit sieltä kans.
Tänään luultavasti lähtään käymään Nauvosa ja Korppoosa, ku väki tulee. Nauvosa meki on ennen käyty, mutt Korppoosa ei koskaan. Talon emäntäki oli sielä eka kerran elämässään ollu vasta lauantaina, joissain häissä.
Navigaattori ajatti meidät taas jotain uutta kautta tänne. Se muutenki temppuili koko välin, aina vähän päästä muka singnaalit oli tieten hukasa. Tampereen jälkeen tultiin jostain muuta kautta, ku ennen. Oisko sit just sopivasa paikasa ollu mykkänä kone ja siks reititti meijät uudestaan. Toivottavasti paluumatka menee sit aikanaan paremmin.