Täälä ollaan oltu helisemäsä tuon tulvan kans. Eilettäin, ku menin töihin, totesin pomolle, ett jos päivänkään ois vielä satanu, en ois enää töihin tullu. Iso-oja tiehaarasa on melkein tiellä. Eilettäin oli postilaatikon jalka ainaki kymmenen senttiä veen peitosa. Ja muutenki täälä on monet tiet poikki. Kortteen mutka eilen oli veen vallasa, ku siitä läpi ajettiin ja sielä ois ny mahollista myydä järvenrantatontteja, jotka myöhemmin paljastuu pelloiksi.
Eilen oli tarkotus lähtä taas Huhmariin onkiin, mutt hommat meniki uusiks. Oltiin lähösä pihalta, ku Arska soitti ja sano, ett tehtaan kellarisa on vettä. No sinnehän sitä oli mentävä. Paikalle päästyä, paljo vaihtoehtoja ei ollu, soitettiin palokunta paikalle ja nehän tuli sitä sit pumppaamaan. Sielä se ilta ilosesti sit meni, kaheksasta yhteentoista. Jäi kalareissu tekemättä, mutt tänään jos päästäs illalla, ku töistä pääsen.
Eilen oli myös Savelan alikulku jo tukosa, ku töihin menin ja pelto siinä vieresä oli kans veen vallasa. Hirveitä nää kesätulvat ja saapa nähä, mitä kaikkea ne aiheuttaa sit lopulta. Suurin osa pelloista on varmaan pilakaluina ja viljat mennyttä.