Oon ollu reippaana koko aamun. Jauhelihamuusilaatikko on uunisa ja puolen tunnin päästä valmistaki. Yks koneellinen pyykkiä narulla ja toinen koneesa, astianpesukone pyörii myös. Sähkömittari taitaa pyöriä kans melkosta vauhtia, ku kaikki koneet yhtäaikaa päällä. No, ompahan taas porukoitten mukavampi kotevua, ku kaikki on valmiina. Hoitakoon oman osuutensa iltasella, ku mä oon töisä.
Kummipojan villavaatetus alkaa olla hyvällä mallilla. Housut sain kasaan eilen Metsoloiden ja Pakon aikana, samoin sain alotettua kauluksen teon puseroon. Sit pitäs vielä hihat istuttaa ja sivusaumat ja kylkisaumat kiinnittää. Ja se pipa, jonkunlainen, mallia ei oo vielä katteltuna. Tytölle pitäs kipinkapin sukkia saada, ku valitteli aamulla, ettei oo ja kävi hakeen mun kaapista villasukat. Tyttö tykkää pitää villasukkia aina kylmemmillä ilmoilla ja nythän on taas jo kylmä, ku pakkasaamu oli tänäänki, vaikka eilen illalla sato vielä vettä. Mahto olla liukasta aamulla kesärenkailla. En tiijä, ku en oo isäntää puhutellu.
Taas olis uus työpaikkaki auki, lehesä oli Teknisten ilmotus, ku uutta kauppaa Ykaan tuppaa tulemaan. Vähä kahen vaiheella, hakisko. Jaksasko myydä kodinkoneita päivät pääksytysten? Oisko se mielenkiintosta hommaa? Siinä ei tarttis kyll kännikalojen kans olla tekemisissä, ainakaan yleensä, jos ne ei oo päättäneet ostaa jotain muutaki, ku kaljaa. En tiijä, mutt luulen, ett seki liike menee tuohon Citarin rakennukseen. Ainaki joku kodinkoneliike siihen tulee. Oishan siinä taas se etu puolella kans, ett iltasin pääsis ihmisittäin kotia. Viikonlopputyötähän se on samallalailla, ku tää nykynenki. Ja siinä sais varmaan tehä sunnuntaisinki töitä ja nauttia kaksinkertasta palkkaa. Ja se on todennäkösesti kokoaikasta. Täsä ny tullu niin montaa plussaa jo, ett taidan kuiteski ne hakupaperit pukata sinne. Ei se ota, jos ei annakkaan. Niin mä teenki...heti.