Täsä on tosiaan huuma päällä. Eilen saatiin auto ja sehän ny oli jo työn takana. Töistä äkkiä kotiin hakeen autojen paperit, ootin pojan mukaan. No, eihän katsastuskonttorit kummatkaan olleet enää auki. Soittelin vakuutusyhtiön henkilölle ja hän tuli paikan päälle laittaan auton vakuutuksiin. On se hyvä, ett tuntee noita ihmisiä muutenki. Sit Jussille, joka meinas, ett ei sillä autolla voi sit vieläkään ajaa, ku ei oo päästy sinne katsastuskonttorille. Vakuutusyhtiö sano toista. Päätin sit varmistaa asian poliiseilta ja ajoin laitokselle, josa poliisisetä sano, ett joo, voin ajaa autolla, vakuutukset kunnosa ja auto on katsastettu. Niinpä haettiin auto. Tänään menin sit katsastuskonttorille ja kas kummaa, sielä sanottiin, ettei sillä ois saanu ajaa oikeesti metriikään. Mä olin aivan kummissani ja sanoinki sille konttorineidille, ett eilettäin asian poliiseiltaki varmistin, mutt totuus ilmeisesti on sit aivan toinen. Niin ainaki neiti sano. Auto ei siis ollu seisonnasa tavallisesti vaan poistettuna liikennekäytöstä ja se on eri asia, sillo ei makseta vakuutusmaksuja eikä veroja ollenkaan. On se vaan kumma juttu, ettei etes virkavalta tiijä asioitten oikeaa laitaa. Täsä ny pähkäilly, mitä ois tapahtunu, jos poliisit ois välillä pysäyttäny. Kortti pois ja linnaan. Onni mukana, ei poliiseja näkyny. Ja kossiki oli koko illan sillä liikenteesä. No, ny on kuiteski auto laillisesti liikenteesä. Se oliki eilen kova päivä, ku aamulla puoli seittemältä lähin liikenteeseen ja illalla puoli yheksän aikaan pääsin vasta eka kerran rauhottuun. Ja ny se taitaa vielä kostaa sitä, ku ny on aivan puhki.

Tääki viikko on vaan vilahtanu silmien ohi, en tiijä, minne. Huomena ois vielä iltatuuri ja sehän se viikon kohokohta tietenki on. Se on aika haipakkaa huomen iltana töisä. Kaikki kuolee vähintään nälkään, ku perjantaina ei oo kauppa auki. Samon lauantaina kans, sillonki on iltatuuri. Ja sen jälkeen sentään kaks päivää kauppa kiinni.

Villatakkia oon tuosa saanu kudottua rivin sillon, toisen tällön. Kainalokavennuksia oon tekemäsä. Tunikaan en oo koskenukkaan.