Ny oon aivan henkilaitana, ku just puita hain sisälle. Pitää pitää ny jo aamusellaki tulet, ku tuota pakkasta on ihan kivasti vähä yli kymmenen astetta. Auttaa vähä iltaan, ettei isännän tartte tulia laittaa heti, ku tulee.
Muutenki täsä ollaan hiukkasen räkätautisia. Eilen illalla tuntu paine poski- ja otsaonteloisa, ett sielä jotain on, mutt ku ei tullu ulos, ny alkaa jo vähisä määrin ulos tulemaan ja se helpottaa painetta. Muu väki meillä onki kunnon räkätaudisa. Toivottavasti se ei muuksi muutukkaan ja ettei se kestäs kovin kauaa. Taas oppii arvostamaan sitä terveyttä.
Eilen töistä lähtiesä en meinannu päästä autoon ollenkaan, molemmat lukolliset ovet aivan umpijääsä ja ensin ei lukkosulakaan auttanu. Hyvä etes se, ett edellisenä iltana muistin sen lukkosulan reppuun laittaa, muuten ei ois ollu sitäkään mukana. Viimein toisella kerralla lukkosulakuuria, sain kuskin oven auki. Ny pitääki taas muistaa jättää aina takaovi auki, ett etes jostain sisälle pääsee ja saa toisia ovia auki. Niin oli viime talvenaki, ku ei noi lukkosulat oikein taho tehota. Ja roikkaanki saa autoa alkaa pistämään, ettei aivan kivireellä tartte lähtä joka kerta.