Riitti sitä työsarkaa mullekki sillo torstaina puun osalta. Piti hirveitä oksia roijata tuonne entisen puupinon taakse. Sit isäntä vähä jo pieniny niitä ja niistä jo tähän mennesä on tullu pikkupuita kaks telineellistä, joihin suunnilleen menee kuutio kumpaanki. Vielä on kauhee rankakasa ja kaikista suurimmat rungot pienimättä. Isäntä oli tänään soittanu naapurin Vesalle, ett tulee traktorilla nostaan rungot tuosta ojan päältä. Nehän ois muuten varisseet tuohon ojaan, jos ois pieniny ne rungot siinä. Ny on rungot pienempinä kappaleina oottamasa lopullista pienimistä. Saa nähä, paljo pelkästään tuosta poppelista tulee polttopuuta. Todennäkösesti aika paljo. Mäntyä ei oo vielä etes kaajettu. Siitä tulee taas lisää ja jos tuo isäntä vielä talven aikaan kaataa jonkun koivunki. On taas puusarkaa sit eesäki.
Ny on pitsa uunisa paistumasa ja sit pitää tieten lähtä käymään Kärkkäisellä hakeen pojalle uus näyttö, ku entinen sano yhteystyön ja avunantosopimuksensa irti. Kottaa joululahjansa ennakkoon. Meillä oli nimittäin puhe, ett jos yhen isomman lahjan saa molemmat valita, niin muita joululahjoja ei tänä vuonna laitetakkaan. Alkaa nuo tenavatki oleen niin isoja, ettei joululla oo enää sitä merkitystä lahjahulinasta. Vietetään muuten vaan mukava joulu, ilman kauheeta lahjaröykkiötä. Ja siitä tulevaa roskakasaa.
Meillä onki tenavilla eesä syyslomaviikko. Poika yrittiki täsä töitä saaha viikolle, mutt tuntuu olevan vielä vähä hakusalla. Marin ja Teron remppahommiin yritti, mutt ne ei ny enää tänä vuonna remppaa jatka, joten se siitä. Vielä taitaa Karille poika soitella, oisko sillä mitään. Viime vuonnahan poika oli Karilla kaverina just syyslomaviikolla. Tyttöki ois mielellään sinne lähteny, mutt sanoin sille, ett jos poika pääsee sinne töihin, ei sen passaa sinne enää mennä, eihän niillä oo tilaakaan ja ruokaaki saisivat laittaa armeijan verran, ku omiaki lapsia on talosa kuiteski neljä ennestään.
Mulla virkkuut senkun jatkuu ja pöytäliina on tainnu edistyä ainaki kymmenen kerrosta. Hidasta hommaa kuiteski, ku yhesti katoin, niin puoli tuntia menee melkein kerrokseen aikaa tuosa telekkaria kattoesa. Muutenhan sitä vois virkata vaikka silmät kiinni, mutt ku mallia on koko ajan kuitenki seurattava.