Niinhän tuo on yks viikko taas vierähtäny. Samoin kokolailla yks kuu ja kesä. Huomena on jo syyskuu. Yäk. En tykkää yhtään, jos vaan sataa koko ajan, muuten jos kuivana pysyy, niin sit on hienoa ja komeeta ja viihtyyki paremmin ulkona. Hommaahan sielä kuiteski on syksyllä kovastikki.
Äskettäin tulinki ulkoa. Poimin ensin kaks litraa vattuja pakkaseen, isäntä siinä samalla nosti sipulinsa ja potut maasta. Ei paljo kehittäny, niitä tuli varmasti vähemmän, ku sinne laitettiin. Sit mä riistinki nokkoset angervoista. Samoista, jotka viime syksynä pistettiin aivan alhaalta poikki. Ny niisä on jo vajaa puolimetriä korkeutta. Eli kyllä näköjään neki voi pistää poikki aivan juuresta.
Tyttöhän on täsä potenu enempi ja vähempi parin viimesen viikon aikana. Sillo kaks viikkoo sittehän sillä oli su-ma välisenä yönä kuumetta ja niinpä se oli maanantain kotona. Siitä alko päänsärky, joka kesti viikon. Viikko sit alko niveliä kolottaan ja yhtenä päivänä taas kuumetta. Aamusin ei taho päästä portaita käveleen, ku niin kipee on. No, perjantaina oli poikien liikkaopelle asiasta sanonu, niin se oli sanonu, ett jospa sulla on pogostan tauti. Hällä oli kuulemma se ollu pari vuotta sit ja hänki oli ollu parin viikon sairaslomalla sen takia. Huomena yritän lääkäristä saaha lähetteen labraan tytölle, ett jos se selviäis, ett se on tai ei ole sitä. Jos ei oo se, niin sit täytyy alkaa tosisaan tutkiin asiaa. Jos kiinnostaa pogostan tauti, googleta, löytyy vaikka mitä tietoa. Tytöllä oli se ihottuma tiistaina ja keskiviikkona ainaki, ranteet, polvet ja nilkat on eniten kipeät. Kauheita tauteja nuo sääsket voi levittää. Ei kuiteskaan tänä vuonna epidemiavuosi. Ja eipähän tartte ainakaan toista kertaa sairastaa.
Puserosta valmistu sit tänään ensimmäinen hihaki. Ny ei ois enää, ku toinen tekemättä ja yhistämättä kappaleet. Toivottavasti viikon päästä mulla on uus pusero.