Niinhän tuo sunnuntai on kääntynyt jo iltaan ja ainakaan täälä ei oo satanu hirveesti viikonlopun aikana, muuta ku eilettäin vähissä määrin. Eli meni tää viikonloppu aivan hukkaan, vaikka eihän sitä tiijä, onko sielä Manamansalosa satanu miten paljo. No jospa ens viikonloppu ois sit poutaa.
Just tulin leikkaamasta nurtsia, puoli pihaa sain leikattua ja pää on aivan hikimärkä. Kohta on onneks sauna. Isäntä puunannu tuola ulkona autoja tai ainaki omansa se puunas kokonaan, munki auton sisältä. Kelpaa taas ajella tovin aikaa puhtaalla autolla.
City-marketin paikatki oli eilisesä lehesä ny auki, pitää huomena täyttää taas se kaavake ja panna paperit vetämään. Jospa se ny jo lykästäs, toivossa elän. Kerkeisin lähtä, ennen ku entisesä paikasa tulee viis vuotta täyteen. Johan tuota on koppaansa myöten täynnä kaiken maailman puliveivareita.
Tytölläki sit huomena alkaa vika vuosi peruskoulusa. Mahtaa olla vaikeeta, ku ei oikein kuiteskaan tiijä, mitä se haluaa isona tehä. Ei oo enää niin sanotun varmaa se lastenhoitoalakaan. Oon sanonukki sille, ett jos et vielä tiijä, niin käy kymppiluokka välisä, jospa se sen aikana ratkeis. Ei oo kyll oikein innostunu siitäkään ajatuksesta. Haluis muuttaa jo kotoo jonnekki kauemmas. Totesin siihen, ett se on kallista asua yksiksensä ja opiskella, eikä se oo muutenkaan sen luontonen, ett vielä pärjäis ja ymmärtäs, mitä kaikkea se tuo tullesaan. Ehotin jo Rauskin kymppiä, ett sieltähän vois ottaa oman ilmasen asunnon ja tulla kotiin vaan viikonloppusin. Se ois ainaki lähellä ja vois tulla kotiinki, jos ei se oma kämppä sit kuiteskaan ois se juttu. Voishan sitä sit kulkea kuiteski tuota väliä.
Poikaki kotevu tänään Kalajoelta festareilta. Oli kuulemma ollu paska reissu, väkeä oli ollu tosi vähän ja neki jotain pikkunaskeja. Olivat pojat meinanneet, ollaankohan me aivan vääräsä paikasa.