Kotevuttiin tos pari tuntia sitte Paljakan reissulta. Oli hyvä vaunualue ja siistit huoltorakennukset. Voin suositella kelle tahansa. Tenavat sai lasketella ja meki päästin yhen kerran käymään hiihtämäsä. Kissa, ku oli mukana, niin sitä ei voinu yksin jättää autoon pitkäksi aikaa. Ensiksi, ku lähettiin kotua, se oli aivan kauhusaan ensimmäiset tunnit. Oikeestaan vasta Paljakasa se tohti vasta liikkua. Valjaisa se ei suostunu kulkeen ollenkaan, muuta ku auton alle piiloon. Sylisä piti kantaa ulkonaki, ku se oli aivan kauhusaan. Takastulo oli jo paljo helpompaa, ku ei enää pelottanu. Ei taija tuosta kissasta olla reissaamaan.
Kelit ei oikein suosineet kuiteskaan. Maanantaina kävi kova vinkka rinteesä eli naamat oli kovalla koetuksella tenavilla. Tiistaina taas sato koko päivän lunta. Ainoastaan sillä välillä, ku me käytiin hiihtään, tuli lunta vähä vähemmän. Tänään taas oli oikein aurinkoinen päivä. Pakkasta oli yön aikana ollu pitkästi toistakymmentä astetta. Kaasuki loppu sopivasti eilen illalla, ennen ku kerittiin nukkua, joten isäntä joutu pullon vaihtoon petistä vielä.
Nuo sisäpuoliset ikkunapeitteet saa kirota kyll vaikka mihin, ne ei kyll oo järkevä keksintö. Pitääki laittaa se ulkopuolinen peite, jospa se ois viisaampi ratkasu. Aamulla oli jääkerros sielä peitteen alapuolella ja piti virittää sähkölämmitin hyttiin, ett sai jään sulamaan. Heti, ku oli kovempi pakkanen, se paljasti peitteen järjettömyyden. Onhan sielä aikasemminki ollu huurua, mutt ny oli aivan umpijääsä. Oishan ne tietenki voinu jättää poiski, mutt suojaa se vähä kylmältä, joka hohkaa ikkunoista.
Reissu meni muuten erittäin hyvin, tenavatkaan ei enää niin kauheesti tapelleet. Pojasta, kyll tuntu, ettei enää lähe mukaan millonkaan, ku on niin ahasta. Eihän sielä tietenkään voi elää niin tilavasti, mutt sopu sijaa antaa.
Tässä vähä kuvamuistoa reissusta, tenavat rinteesä tulosa alas ensimmäisellä laskulla.

1348922.jpg

Poika pääsi testaan joitain testimonoja ja olivat tosi hyvät kuulemma. Vuokraamon pojat sit vielä tenttasivat, ku vehkeitä palautettiin.