Aska-autoa käytiin ulkoiluttaa tänään pitkästä aikaa. Käytiin kahtoon Himangalla Sautinkaria ja tullesa Kalajoella. Kauheesti Särkillä rakennetaan uusia mökkejä. Tai oikeestaan ne mitään mökkejä ole, vaan kauheita linnoja. Siis isoja, ei rumia. Taitavat monet asua sielä läpi vuodenki ja pysyvästi.
Tytön kylki/selkäki on parantunut, eli ei siinä mitään murtumia ole. Eilen otti teipit pois ja ihoki oli vähä reagoinut, eli jo päätettiin ettei uutta laiteta. Käskin tytön sit pyöritellä kättänsä, ett käykö vielä kipiää ja mihin. Niin ei mihinkään. Hyvä tuuri, ettei mitään pahempaa. Koulusa oli kanslisti jo perjantaina kirjotellu lappuja valmiiksi, jos vammoja on. No, mullahan ois mahollisuus laittaa laskua kunnalle perjantaista, hain tytön ennen koulun loppua, sit Ykaan ja takasi kotiin, samoin menetin kolmen tunnin palkan, ku vaihoin vuoron. Mutt en mä kehtaa.
Mullahan on ollu tuo kurkku kipeä, mutt vain nieltesä, varmaanki kohta kolme viikkoa. Eilettäin tuli sit kitalaki kauheen kipiäksi, tuntu ett se on palanu. Käskin sit isännän kattoa, näkyykö sielä mitää, kitalaki oli aivan rakkuloilla ja kurkkusa peitteet. Ett kivat vaan, taitaa olla angiina. Pitäs käyä otattaan viljely, ett sais lääkekuurin, jos ei omiin nimiin häviä. Eipä tuota ookkaan ollu vuosiin.
Kohta puntarille ja saa nähä, mitä se näyttää. Viikolla yks aamu, se näytti 57,2. Se on vähiten siis miljuuniin vuosiin, mutt näin iltasella se ei aivan niin vähään pysähy. Toivottavasti ei kuiteskaan paha.