Ei taas mitään uutta ja erikoista. Vapaapäivää täs vietän ja aattelin sen pyhittää kokonaan kutomiselle. Hihan kavennuksia täs just oon tekemäsä ja ihana kutoa vaan tommosta, misä ei tartte aatella yhtään mitään, ku antaa palaa vaan. Pitää tieten vielä kerran käyä citarisa kattoon tuota vaaleanpunasta lankaa lisää, ku tyttö haluski paidasta vielä pitemmän mallisen, niin ei taija kuiteskaan tuo lanka riittää. Jospa sitä vielä sielä ois.
Eilen oli isännälle soitellu If:stä mies ja kyselly meijän vakuutuksista, saako tarjousta tehä. Isäntä oli vaan sanonu, ett vaimo hoitaa nää asiat ja itseasiasa meillä on keskusteltukki asiasta ja kerrattain jo yritin laskelmaa If:in sivuilla tehä vakuutuksista, mutt meijän talo on sit ilmeisesti liika vanha, ku se pyys ottamaan yhteyttä puhelimella ja se sit jäi. Samainen soittelijamies oli sit yrittäny munki puhelimeen soitella, vaan ku olin töisä, niin en vastannu. Ny vähä ootellu täsä, ett se soittelis tänään uudestaan.
Poika haki aamulla kouluun mennesä tk:sta nuorisotodistuksen ajokorttia varten, ku eihän semmosta enää mistään taltepaikasta löytyny. Sillä tänään toinen ajotunti kuormurilla tai ainaki piti olla, mutt ajoajasta ei ollu aamulla varmaa tietoa. Ajokorttilaskutki tänä aamuna makson ja tulostin niistä kuitit, ett saa opelle esittää.
Poika oli taas aamulla känkkäränkkä päällä, ku sen jotku työpiirustukset ei ollu tuosa pöydällä, ku niitä lähteisä siitä katteli. Sanoinki sille, ett pitäs kaikki laittaa illalla valmiiksi, ettei aamulla kiireellä tartte kaikkee hakea, ku ei malta nousta sängystä riittävän ajoin ylös. Tekee meijän koulusta jonku esitelmän ja ikkunasta työpiirustuksen ja pienoismallin. Mä en hirveesti niistä ymmärrä, mutt ei kai mun tarttekkaan. Työharjottelu paikkaaki sen pitäs kovalla kiireellä alkaa hommaamaan, ku joulun jälkeen heti, se alkaa. Ja lamaa pukkaa päälle, niin ei oikein tiijä, miten noiden rakennusjuttujen kans oikein käy. Työharjottelu kestää sit yhen jakson, eli kuus viikkoa, mun käsitykseni mukaan.