Taas toimii tää blogi. Olihan tuo jo muutaman päivän, ettei voinu kirjottaa mitään. Nytki näyttää säätiedot puuttuvan jostain syystä. Täytyy ootella, jos ne jotenki ihmeen kummanlailla ilmestys takas, niinku katosivatki.
Vieraat tuli sillo perjantain puolella puol yhen aikaan yöllä. Matka oli menny hyvin. Lauantaina oltiinki heidän kanssaan sit Kalajoella Kajari puistokonsertisa. Lähettiin kyll sieltä joskus seittemän aikoihin, vaikka tyttö jäiki sinne, tuli sit kaverinsa perheen kyytillä kotia myöhemmin. Sunnuntaina sit vaan shoppailtiin ja maanantaina käytiin taas kalasa Huhmarisa. Ja mitään ei tullu edelleenkään. Tiistai aamuna vieraat sit lähti, ku emäntää sielä työ kutsu keskiviikoksi takas.
Sen jälkeen täs on kyll ollu vähä pallo hukasa. Oikein mitään ei saa tehyksi, eikä jaksa koko ajan tehä käsitöitäkään. Voisko uskoa etes tojeksi? Taijan olla sairaana tai jotain. Tiistain ja eilisen aikana oon sit perkannu isännän sipulipenkin ja kukkapenkkejä. Kukkapenkitki taas näyttää oikeilta, ku neki viimeksi tytön rippijuhliin laitettu. Muuten ei mitään ihmeitä. Tänään jäin sit kokonaan tähän yksin, ku pojalla alko jo koulu ja tyttö oli kaverillaan yötä ja menivät sieltä tänään Ouluun shoppaileen. Outoa olla aivan yksin taas pitkästä aikaa ja heti tuntuu, ettei oo mitään tekemistä. Mukamaste, oishan sitä vaikka mitä. Onneks isäntä kohta kotevuu, niin on etes juttuseuraa. Huomisen tyttö on vielä kotona ja sit maanantaina silläki alkaa koulu, sen jälkeen joutuuki oleen yksin koko viikon. Ei tunnu ollenkaan lomalta, ku pitää vaan koko ajan miettiä näitä kotijuttuja. Onneks etes viikonlopuksi pääsee pois näistä ympyröistä, jospa se ois ens viikko helpompi. Ja sit taas, ku työt alkaa, ottaa päähän koko ajan lähteä. Ei koskaan voi olla tyytyväinen.
Oon ottanu ny tavaks, aamusin aina pistellä tuota Vili-Pertin kastetaulua, ettei se aivan sammaloidu. Päivemmällä ja iltasella tuleeki sit lähinnä virkattua tuota pöytäliinaa. Se onki jo ihan hyvällä mallilla, ku yli 1/4 tehtynä ja yks rulla on menny jo lankaa ja toinen menosa. Siihen tarttee aikalailla neljä rullaa lankaa.
Myöhemmin laitan kuvaa edistymisistä. Pitää vaan äkkiä kirjottaa, ku tää vielä pelittää.