Monta asiaa, mutt katotaan, mitä vielä muistan. Ekaks, eilen piti alottaa yhtäkkiä lyhythihasta paitaa kutomaan, ku tuli uus Moda ja siinä just sellanen malli. Ja olin yllättäin muistanu omistavani yhtä lankaa. Lanka ei ollu lähellekkään samanlaista, ku ohjeesa. Siinä meni sit kotvasen aikaa, ett sain silmukkamäärän suunnilleen passeliksi, en kyll vieläkään oo aivan varma, ku puikot ei oikene kokonaan, eikä muutenkaan ne riitä. Pitää sit purkaa, jos on väärän kokonen, sillä riskillä mennään. Eihän tässä mitään, mutt ku on noita muutama keskeneränenki. Villatakkiin en oo vieläkään käyny hakeen lisää lankaa, siinähän ei enää kauan meniskään sit, ett valmistus. Toinen paita on vaan vähä alotettuna ja sitä ei voi jatkaa aivan just, ku vielä tuo etusormen pää on auki vähä. Siinä on kakkosen pyöröt ja niistä toinen pää on tosi terävä, joka tekee aina viillon tuohon sormeen. Siks sen kans ny töövätään ja sit jatketaan, ku sormi paranee kokonaan, saa aukasta sen sit kohta uudestaan. Sit on nuo Ystävän puolison sukkaset, mutt niitähän voi tehä, misä vaan ja melkein millon vaan.

Olin aamun Essolla aska-auton kans, ku siihen vaihettiin jakopäänhihna. Samalla paljastu vesipumpun rikkonaisuus ja toisen vetonivelen suojakumin rikkonaisuus. Uutta reissua pukkaa sit ens viikolle sinne, kuhan saa tuon pumpun, suojakumi meillä kuulemma oli. Mä vietinki sen remonttiajan autosa ja kudoin tuota paitaa. Kiva tehä vaihteeksi aivan kokonaista paitaa, eikä tarvi sit joskus yhistellä kappaleita toisiinsa. Vaikka kauan taas menee kierroksella, ku on niin paljo silmukoita. Mutt muutenhan se jouduttaa.

Kiva oli aamulla nousta jo kuuden jälkeen, ku vapaa oli ja illalla taas pitää jaksaa valvoo, ku tulee lätkäpeli ja huomena sit aamutuuri. Yes, huomena sitä vasta väsyny on. Ny ei malta mennä päikkäreille, vaan täytyy mennä kutomaan.