Eilettäin vastasin yhteen viestiin, ettei enää oteta kissoja, mutt ny jo mieli muuttunu. Kaikki tapahtu vähä nopeesti. Aamusella menin palauttaan kissankuljetusboxia naapuriin ja näin sielä Kapun, joka oli ollu hukasa kaks kuukautta. Aikasemminkaan en ollu sitä nähny. Mutt ny heti, ku näin sen makaavan vintin kaitetten välisä, sanoin heti, ett tuo on just, ku meidän Mörkö nuorena. Se oli siis aivan samannäkönen, totesin, ett Mörkö syntyny uudestaan, mutt poikana. Se oli aivan ihana. Heti niin hoidon kipeä, ku ikään. Ja kehräs heti isosti. Ihana. Siinä se kipinä varmaan taas tuli. Kerkesin kotia, ku melkein heti naapuri laitto viestiä, ett yhesä paikasa ois kaks pitkäkarvasta vellosta vailla kotia. Menin heti kattoon ja otin puhelinnumeron. Soitto isännälle ja piti puhua se ensin ympäri, ett otetaan ne, jos vaan suinki ne vielä saadaan. Oon yrittäny ny kaks kertaa sinne soittaa, mutt sieltä ei vastata. Apua. Ny mä HALUUN ne kissat. Ja jos joku sorsa on ne vieny, niin en ala. Tytölle en oo ilmottanu vielä mitään asiasta, enkä ilmotakkaan. Jos sattuu, ett tyttö kerkee tulla koulusta, pitää soitella sinne uudestaan vaikka ulkosalta ja tytön otan vaan mukaan, ku meen hakeen niitä. Ensin meinasin vaan, ett jos menee kattoon niitä ja sit vasta tekee päätöksen, mutt ny mä en enää mee kattoon niitä vaan hakeen ne.
Tytön opeki soitteli koululta ja käski soitella Terapiakeskukseen niistä tytön aikoinaan tehdyistä testeistä, ett vieläkö ne käy, mukautetun opetuksen perusteeksi. Ne on kuitenki tehty jo 03, ett onko ne liian vanhoja vaan pitääkö tehä uudet testit. Mikskäköhän ne sieltä sen luvan tarttee? En kyll ymmärrä, eikö ne tee ite ne päätökset? Ny oottelen testin tekijän soittoa, ku soittopyynnön jätin.
Isäntä sano, soittaessani sille, ett työanomus on laitettu vetämään mun puolesta niille sinne. Oli vaan eilettäin sivukorvalla kuullu, ku oli toiset puhuneet, ett toimistoon tarttis Sampolle kuulemma kaveria, ku se ei kerkee enää kaikkee tekeen ite. Mullahan ois kokemus reskotran hoidosta ja palkanlaskennasta ja niitä töitähän se on käsittääkseni tehny. Sitä paikkaa ei kuiteskaan avoimeksi varmaan laiteta, sielä muutenki aina ollu tapana palkata suhteilla tai jos joku älynny käyä kysyyn sinne töihin.
Soitto tuli äsken ja testeihin on mentävä uudestaan, kuulemma kaks vuotta testien tulokset voimassa ja ny on hyvä tehä testi uusiks, jos sattuu, ett sitä tarttee vielä, ku hakee sit muihin kouluihin.
Kolmelta on vielä aikaa tänään Essolle pakokaasujen mittaukseen, jospa sieltä sais semmoset tulokset, ett sais maksalaatikon vielä läpi katsastuksesta. Ny siihen on kuiteski vaihettu lambda, öljyt, suodatin ja tulpat.