Tässä aamu menny laitellussa lehtiä huutonettiin. Kova homma siinä on, ku kaikki pitäny kirjottaa. Vielä pitäs kirjoja tänään laitella, vaan pitää kattoa, miten kerkeää.
Nurtsia pitäs lähtä leikkaan tästä ja ruoka laittaa. Isäntä ku tulee, niin lähtään varmaan isommasti kauppaan. Viikon ruokaostokset pitäs taas suorittaa.
Jereki jo kotevu koulusta. Näin perjantaisin ei oo ku 12.30 koulua tällä jaksolla. Kolmena päivänä on kyll 16.30 asti. Pitkäksi käy nuo päivät sillä heti eka vuonna. Jos klo 8 alkaa ja tuohon asti kestää plus matkat, joihin menee yhteensä melkein kaks tuntia, ku pitää vähä ootellakki.


klo 19.32

Ensin kiitokset Mamarosalle vinkistä. Onneks ei sentään oo tulehtunu tuo haava. Siisti rupi alkaa oleen päällä. Mutta vastaisuuden varalla tuo on hyvä tietää.
Tultiin äskettäin Kalajoelta kaupasta. Ensin käytiin pikavisiitti Tuontitukusa, koska perillä oltiin 17.56 ja se meni kuudelta kiinni. Sit mentiinki Sokkarille ruokaostoksille. Samalla sieltä tilasin Jerelle kolme koulukirjaa. Muuta ei näillä näkymillä toistaiseksi tarvi ostaa. Meinas, ett tiistaina tai keskiviikkona saa ne. Aikovat sit soittaa pojalle suoraan.
En sit oo vielä joutanu nurtsin leikkuuseen. Laittelin noita kirjoja vielä huutikseen ja vielä ois vinopino laitettavana. Tänään vielä jos jonkun sais laitettua, niin ois alhaalla kaks valmista banskulaatikkoa ja kaks herkkusienilaatikkoa lehtiä. Sit ois vielä tenavien kirjat ja filmit. Sen jälkeen joskus jos sais taas nuo vaatteet kans sinne. Leluja ois ullakko pullollaan. Ne ei ookkaan aikasemmin etes olleet sielä. Näin syksyllä ne vois mennäkki hyvin, ku joulu painaa päälle.
Eilettäin ostettiin alennusmyynnistä Maskusta badenbaden tuoleihin istunaluset. Sielä oli tositosi halvalla, seittemän euroa kappale. Ny on yhellä tuolilla yhteensä kaheksan euroa hintaa. Viime vuonna ne rungot makso Kärkkäisellä euron. Mutt ei oo tähän mennesä raaskinu ostaa oikeita tyynyjä niihin, ku vähintään alestaki ois pitäny maksaa 15 euroa. Ny on kunnon löhötuolit.