Juu, mun piti alkaa leikkaan nurtsia, ku pääsin töistä lyhyen aamun jälkeen. Kerkesin kotia ja posteja kattelin keittiön pöydäsä, ku alko rapina kuuluun. Katoin ulos ja samantein alko tuleen taivaan täyeltä vettä. Sitä tuli kerrasaan niin paljo, ett kaikista ränneistä tuli samantein yli ja kauheella kaarella vielä torvestaki. Se siitä nurtsin leikkuusta sit. Jospa huomena pystys leikkaan, ku on vapaapäiväki.
Isäntä pari päivää täs laittanu uusia tiivisteitä ikkunoihin. Eihän noita ookkaan vielä ikinä kaikkia ikkunoita kerrallaan tiivistetty. Eikä millään vaahtomuovitiivisteellä, vaan oikealla kumitiiviisteellä. Hain rullan tiistaina Maunon lasiliikkeestä, vien loput sit takas, jos jää. Ja maksuki vasta sitte, ku tietää mitä sitä menee. On se hyvä, ku on noita entisiä työpaikkoja.
Siitäpä tuliki mieleen, mollisa ois työpaikka auki. Haastattelija lapsiperheyhteisöön. Miettiny täs kuumeisesti, mikähän se on ja mitä se tekee. Siis haastattelee, mut mitä? Kokopäivänen ja vakituinen paikka. Lähikunnat kuuluu työalueeseen. Mut vaikka koko Oulun lääni laitettas työalueeseen, ei mun mielestä riitä haastateltavia vuodeksi. Jos siihen kuuluu niinku, perhekodit, sijaislapsikodit sunmuut sellaset. Ei mee niinku jakeluun. Eka päivään asti ois aikaa soittaa ja kiinnostas kyl tietää. Vois olla tosi vapaata hommaa. Saas nähä, miten käy.