Päivän poltellu täs ulkona lehtiä ja oksia. Välillä haravoinu lisää poltettavaa. Mahtava päivä ollu, jos aurinko ois paistanu, ois varmaan lämpömittari huhkinu lähempänä kahtakymmentä. Pyöräkausiki on korkattu. Vähä tuuli, mutt onneks etelästä, niin ei kylmästi kuiteskaan. Toppavaatteita kans oon pessy pois, ei taia enää niitä tarttea, ennen ku ens talvena.
Ei tullu sit miljonääriä mustakaan. Joku onnellinen kyllä sen kauheen potin sai. On siinä rahahuolet iäks ohi.
Uus kummipoika oli kuulemma valvottanu yön. Isäntä aamulla soitteli heille ja isänsä sano olleen huonon yön. Mahtaa olla totuttelemista taas tuohon yövalvomiseen. Edellisestä kerrasta kuiteski muutama vuos aikaa, tarkkoja jos ollaan, niin 14 vuotta.
Tyttö harjottelee vintisä liikennemerkkejä. Muutenki harjotellu ny mahollista ajokorttia varten. Voi olla muuten takkusten takana, jos ei harjottele riittävästi. Muutenki harjotellu ajamaan pojan skootterilla, ett pääsee sit heti vauhtiin, ku kortin saa. Toistaiseksi ainaki pysyny pystysä ja vauhti kohillaan. Huonoja kokemuksia vaan tuosta tytön ajosta aikasemmin. Muistan kyll iänkaiken sen luokkaretkireissun, jolla tyttö ajo mönkijällä puuhun. Vaikka kuin sanoin, ennen puuhun menoa, jarruta, niin lisäs vaan kaasua kahvasta. Ohjaajamieski roikku mönkijän sarvesa.