Ei oo tullu pariin päivään kirjoteltua mitään, ku tuntuu ettei aamusin kerkee ja illalla ei jaksa, ku töistä tulee. Nyt oli kuuden tuuri, niin jospa joku sananen tännekki.
Isäntä soitteli tuosa, ku olin jo kotia tulosa, ett palaappa takas ja hae Kärkkäiseltä pideletku, ku entinen oli alkanu vuotaan. No eihän sielä Kärkkäiselläkään ensin mitään ollu, eikä ainuttakaan myyjä...Argh No löysin kuiteski, onneksi.
Isäntä oli toissapäivänä saanu alakerrasta toisen huoneen valmiiksi. Eilettäin oli takkahuoneen katon valkolakannu ja tänään kuulemma jo toisen kerran. Pitää käyä kattoon vaaleniko se tarpeeksi. Hyvä, ett saa senki tästä pikkuhiljaa. Seuraavaksi on tieten vuorosa puolipaneeleiden laitto takkahuoneeseen. Mä alan keräileen noita käsityövermeitäni laatikoihin ja kyssytän ne alakerran komeroon. Samoin kerään kaikki, mitkä on huutonetisä myynnisä. Saapahan kaikki yhteen paikkaan, ku ny ne on vähä sielä ja täälä. Toin eilen töistä pinottavia muovilaatikoita lehtiä varten. Ne oli tosi hyviä ja niisä tulee meille irtoherkkusienet myyntiin. Samalla toin pari banskulaatikkoa, niihin saa kaikki vaatteet ja kirjat. Laatikoita pitää tuoda vielä lisääki, ku ei nuo kaks kuiteskaan riitä. Ja herkkusienilaatikoita tulee kans aina uusia. Niihin voi oikeestaan kerätä vaikka mitä. Tuleeki komero äkkiä täyteen kaikkea rääsää. Tai ei kässätarvikkeet mitään rääsää oo, vaan ne muut.
Nyt oottelen täs saunan lämpiämistä, ett pääsee kunnolla pesulle. Virkata en oo kerinny, ku vähä aikaa aamusta. Toisesta bontsosta oon tehny varmaan jonku 15 senttiä. Huomena on taas ilta, joten aamusella kerkee taas virkata. Sit oiski viikonloppuvapaa tiedosa, saa nähä mitä tehdään. Ois kyll kiva taas johonki mennä aska-autolla.