Niin, miks nää vapaapäivät menee näin äkkiä. Neljä vapaata oli ja huomena jo taas töihin. Argh. Epäreilua, ku muut jää kuiteski kotia. Ja varmaan kiirettä tiedosa, ku monta päivää kaupat olleet kiinni. Paitsi olihan osa kaupoista tänään neljä tuntia auki. Ei meijän kuiteskaan. Onneks.
Juu, talvi oli taas lyhyt ja vähäluminen. Aamulla sato niin ihanasti lunta, mutt nyt se on jo melkein sulanu ja taivaalta tuleeki vettä, yllätys yllätys. Saa nähä, millon se oikee talvi tulee ja kuin kovine pakkasineen.
Tyttö lähtiki tänään jo kaverilleen, ku poika vietiin tyttöystävälleen, niin samalla kyytillä pääsi. Samalla reissulla muutama purkki maitoa kaupasta. Vielä illalla pitää tenavat hakea. Poikakaan ei kuulemma yökuntiin lähteny. Huomena tai ylihuomena tulee tytölle taas kaveri Raahesta muutamaksi päiväksi. Saa nähä, onko vielä ens viikolla täälä, ku koulut alkaa. Tyttö jo kyseli koululta, ett voiko kaveriki tulla kouluun, ohan hän ennen ollu täälä koulusa. Lupa oli tullu, mutt ny on sit kiinni siitä, onko tän kaverin pikkuveli täälä kans vielä koulun alkaesa. Sitä ei kuulemma kiinnosta kouluun lähtä entisiä kavereitaan kattoon. Kummaa hommaa, ku omasta koulusta loma on, niin mennään sit ex-kouluun. Ohan se kiva tietenki vanhoja kavereita nähä.
Tää päivä mennykki sit pistellesä lähinnä. Tulihan tuota koko joulun ajan pisteltyä aina välillä. Saunataulu jo hyvällä mallilla, mutt niinpä siinä paljastu ny sit sellanen, ett kangas ei riitäkkään koko tauluun. Ja syynä taitaa olla, ett alunperin sillon joskus, ku alotin sen, valittin väärät värit kiuluun, jotka sit vaihoin. En sit purkanu pisteltyä osuutta vaan alotin ylempää. Ny ei sit yläreunasta riitäkkään kangas lyhdylle. Tuosa miettiny ny, jätänkö vihtan kokonaan pois ja laitan lyhdyn tilalle. Vai saisinko ne ehkä sopimaan jotenki muuten. Täytyy ny kattoa, miltä näyttää. Kaikki kuvat on kuiteski irrallaan toisistaan, niin periaatteesa niiden paikkaa voi vaihtaa. Ainoastaan leveyttä ei voi hirveesti lisätä, jos meinaa saada sen alakerran saunan oveen mahtumaan.